BIHAMK

Povećan broj biciklista i motociklista na putevima u BiH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Doljani.
AutoMoto / Flash | 18. 06. 2022. u 09:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvjeti za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Svim sudionicima u prometu skreće se pažnja na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.

Do 22. lipnja zbog radova zatvoreni su izlazi s autoputa na petlji Podlugovi, a promet je preusmjeren na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na autoput na petlji Podlugovi su u funkciji. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za promet.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-18 Živinice-Stupari (u mjestu Đurđevik), zbog čega se u vremenu od 07.30 do 16 sati prometuje usporeno, regulacijom semafora.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Doljani.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close