Ovo je novi Renault Clio pete generacije
Renault je nakon objave premium enterijera konačno pokazao i atraktivnu vanjštinu svog bestseller modela Clio pete generacije.

Ovo je novi Renault Clio pete generacije

AutoMoto / Flash | 29. 01. 2019. u 13:05 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Model Clio pojavio se još 1990. U zadnja tri desetljeća Clio je postao Renaultov bestseller sa 15 milijuna prodanih primjeraka, ali i svojevrsna inspiracija mnogim proizvođačima. Samo u prošloj godini Clio je isporučen u skoro pola milijuna primjeraka s čime je postao jedan od omiljenijih, ne samo europskih, već svjetskih automobila.

Foto: PR / Novi Clio ima najveći ekran u segmentu

Potreban je samo trenutak da primijetite revoluciju u enterijeru novog Renault Clija. Vrhunska kvaliteta i ergonomija postavljeni su kao prioriteti za sve dizajnerske timove zadužene za unutarnje uređenje. Kabina dobiva novu dimenziju u izradi s visokokvalitetnim materijalima, mekanim slojem na armaturnoj ploči, panelima vrata i središnjoj konzoli te izuzetno preciznom završnom obradom.

Zahvaljujući kompaktnijem dizajnu kako bi se oslobodio prostor i integriralo više tehnologija u automobilu, potpuno novi "Smart Cockpit" stavlja fokus na vozača. Opremljen s najvećim ekranom u segmentu, novi Clio pruža modernu ergonomiju za uživanje u vožnji.

Foto: PR / 17-inčni kotači poboljšavaju dinamičan izgled novog modela

Novi Clio također jedinstvene inovacije u segmentu čini široko dostupnim, među kojima je električna parking kočnica, posebno korisna u gradskoj vožnji.

Nakon predstavljenog enterijera, koji kroz revoluciju dizajna, boja, multimedije i ergonomskih rješenja donosi premium elemente i fokus ka vozaču, Renault je pokazao nadasve atraktivni vanjski izgled.

Foto: PR / Elegantniji i dinamičniji novi Clio pete generacije

Elegantniji i dinamičniji iz svih kuteva, potpuno novi Clio nasljeđuje senzualne oblike prethodne generacije. Novi model dobiva na izražajnosti, a zadržava svoj uglađeni profil. Na prednjoj strani poklopac motora ima oblikovana rebra za veću aerodinamičnu efikasnost.

Rešetka je veća, a prednji odbojnik je naglašeniji s posebno dizajniranom centralnom zračnom letvicom koja pomaže hlađenju motora.

Foto: PR / Vrhunska kvaliteta i ergonomija

S obzirom na veličinu, potpuno novi Clio je 14 mm kraći (dužina 4.048 mm, širina 1.798 mm), ali iznutra je prostraniji. Visinom je spušten za 30 mm (1.440mm) što doprinosi boljoj aerodinamici i ukupno dinamičnijem izgledu.

Ovisno od verzije 17-inčni kotači poboljšavaju dinamičan izgled novog modela. Pojedinosti kao što je antena u obliku peraja morskog psa, 100-postotna LED svjetala, stražnji odbojnik i kromirani bočni prozorčići služe za modernizaciju eksterijera i poboljšanje percipirane kvalitete s kojom novi Clio ponovo postavlja visoko letvicu za konkurenciju u B segmentu.

Novi Clio je prvi automobil Alijanse koji dolazi na novoj platformi CMF-B. Nakon premijere na ženevskom sajmu automobila početkom trećeg mjeseca tržišno će biti komercijalizirane serije R.S. i elegantna Initiale Paris.

Foto: PR / Na prednjoj strani poklopac motora ima oblikovana rebra za veću aerodinamičnu efikasnost
Foto: PR / Potpuno novi Clio je 14 mm kraći ali iznutra je prostraniji
Kopirati
Drag cursor here to close