Elektrifikacija legende

Otkriven Fordov plan o hibridnom V8 motoru: Pogonit će Mustanga?!

Motor s unutarnjim izgaranjem bi u međuvremenu omogućio pogon stražnjih kotača. Ovaj patentirani sustav stvorio bi prvi Ford Mustang s pogonom na sva četiri kotača u povijesti.
AutoMoto / Flash | 28. 01. 2019. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednje dvije godine poznat je Fordov plan o hibridnom Mustangu, ali novi patent  daje uvid u ono što bi moglo pogoniti 'ponija'.

Ono što je dobra vijest da je na fotografiji prikazano osam cilindara, što znači da će svaki Ford Mustang hibrid zadržati V8 motor i dodati samo električne motore za veću snagu i okretni moment. AutoGuide je prvi put otkrio fotografiju patenta i izvijestio u petak, ali Ford je zahtjev za patent podnio još u srpnju 2017. Ovaj je tjedan objavljen samo na web stranici američkog ureda za patente i zaštitne znakove.

Patent opisuje "pogonski sustav s dva motora" za hibridno vozilo. Nije sigurno da će baš ovaj motor biti za Mustang hibrid, ali fotografija pokazuje V-8 motor. Isti može poslužiti i  za potvrđeni hibrid F-150.

 

Patent uključuje svaki udužno ugrađeni motor uparen s dva elektromotora, po jedan za svaki od prednjih kotača. U patentu se navodi da će se jedan slučaj sastojati od električnog motora montiranog na jednoj strani motora i spojenog s prvom redukcijom prijenosnika kako bi se pogonio jedan prednji kotač i identičan sustav s druge strane motora i drugog prednjeg kotača.

Motor s unutarnjim izgaranjem bi u međuvremenu omogućio pogon stražnjih kotača. Ovaj patentirani sustav stvorio bi prvi Ford Mustang s pogonom na sva četiri kotača u povijesti.

Patent također prati ono što je izgledalo kao 'teaser' za hibridni Mustang prošlog listopada. Oglas koji je uveo novu marketinšku kampanju "Built Ford Proud" pokazao je futuristički automobil s elementima Mustang dizajna i sjajnu značku Mustang ponija na pročelju.

Prikazani motor također je, očito, bio V-8. Tadašnji glasnogovornik Forda rekao je da je oglas bio "pogled u budućnost" i da bismo u pravo vrijeme saznali više ".

Glasnogovornik Forda Mike Levine kazao je na upit portala Motor Authority da patente na nove izume podnose kao normalan tijek poslovanje te da nisu nužno pokazatelj novih poslovnih ili proizvodnih planova.

Ford bi mogao uskrsnuti naziv "Mach 1" za Mustang hibrid. Ford je u listopadskom oglasu uključio originalni Mustang Mach 1 sa hibridnim 'teaserom'. Mustang hibrid se očekuje 2020. godine, a očekujemo da ćemo ove godine saznati više o njemu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close