oprez

Otežan promet zbog snijega i poledice

AutoMoto / Flash | 04. 01. 2016. u 13:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog ugaženoga snijega i poledice na kolniku. Obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i tegljače na dionicama preko planinskih prijevoja. Na dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova u Mostaru (raskrižje kod Franjevačke crkve), promet se odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (ulica Maršala Tita). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Na graničnom prijelazu Brod pojačan je izlaz osobnih vozila. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić zabrana je prometa za teretna vozila preko 7,5 t nosivosti.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15. Travnja na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, priopćeno je iz AMSBIH.

Kopirati
Drag cursor here to close