Nova investicija

Oppo kreće u proizvodnju električnih automobila

Glasine iz izvora koji su dobro upoznati sa situacijom kažu kako bi Oppo svoj automobil mogao predstaviti već 2024.
AutoMoto / Flash | 27. 12. 2021. u 20:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo desetljeće donosi radikalnu promjenu na automobilsko tržište. Osim elektrifikacije koja označava i početak kraja za benzince i dizelaše, velika promjena odnosi se i na igrače koji bi u budućnosti trebali dominirati ovim tržištem.

Tu promjenu najbolje možemo vidjeti na primjeru Tesle za koja će mnogi reći da je više tehnološka nego automobilska tvrtka, a čija je vrijednost višestruko veća u odnosu na tradicionalne gigante koji su desetljećima dominirali na tržištu. Također, veliku pažnju javnosti (ali i investitora) privlače i kompanije poput Riviana i Lucida, kao i brojne nove kineske tvrtke i startupi.

Pored potpuno novih imena, plan za osvajanje ovog tržišta imaju i tehnološke kompanije od kojih smo do sada navikli na telefone i računala, a za koju godinu, dakle, možemo očekivati i njihove prve automobile. U prvom redu, to je Apple koji bi najranije 2024. mogao predstaviti Apple Car, a ranije su ulazak na ovo tržište najavili i Huawei i Xiaomi.

U posljednje vrijeme u kontekstu električnih vozila spominje se još jedna tehnološka kompanija, odnosno poznati proizvođač smartphonea. Riječ je o kineskom Oppu koji, kako tvrde na stranici Auto Evolution, namjerava ući na ovo tržište i svoj prvi električni automobil predstaviti 2024. godine na, zanimljivo, indijskom tržištu, prenosi Zimo.

Prema informacijama koje su procurile na mreži, planovi oko razvoja i proizvodnje još su u ranoj fazi pa dosta toga ipak nije poznato.

Postoji tako mogućnost da se Oppo odluči na suradnju s tradicionalnim proizvođačima automobila ili će krenuti svojim putem, zaposliti stručnjake i krenuti s razvojem električnog automobila od nule.

Ovaj Oppov potez još jednom pokazuje trendove na tržištu te kako će konkurencija na automobilskom tržištu biti sve veća i zaoštrit će je ponajviše tehnološke kompanije koje još do prije nekoliko godina nikada ne bi mogli povezati s automobilima, već prvenstveno s računalima, telefonima i drugim gadgetima.

Kopirati
Drag cursor here to close