Razvoj

Novi planovi Renaulta

Renaultova buduća linija vozila bit će „opremljena tehnološkim rješenjima, elektrificirana i konkurentna“, rekao je de Meo u priopćenju.
AutoMoto / Flash | 14. 01. 2021. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski proizvođač automobila Renault usvojio je ambiciozniji plan smanjenja troškova do 2025. godine kako bi ubrzao elektrifikaciju modela, objavio je izvršni direktor, najavljujući preobrazbu u "tehnološku tvrtku koja radi s automobilima", piše Hina.

Fiksni troškovi bit će do 2025. smanjeni za tri milijarde eura, pokazuje novi petogodišnji plan kompanije. Dosadašnji plan predviđao je smanjenje troškova za dvije milijarde eura do 2022. godine.

Novi cilj odražava želju izvršnog direktora Luce de Mea da ubrza strategiju kompanije za električna vozila.

Renaultova buduća linija vozila bit će „opremljena tehnološkim rješenjima, elektrificirana i konkurentna“, rekao je de Meo u priopćenju.

„Danas smo automobilska kompanija koja radi s tehnologijom a u sljedećoj fazi bit ćemo tehnološka kompanija koja radi s automobilima", objavio je izvršni direktor Renaulta.

Do 2030. godine ostvarivat ćemo najmanje 20 posto prihoda od trgovine uslugama, podacima i energijom, dodao je.

Kompanija se prvo mora izvući iz gubitaka - u prvoj polovini prošle godine poslovali su s gubitkom od 7,3 milijarde eura, zajedno s japanskim partnerom Nissanom.

Podaci za cijelu godinu trebali bi biti predstavljeni sredinom veljače.

De Meo će se fokusiraati na dobit i učinkovitost i rekao je da će kroz idućih pet godina broj proizvedenih automobila pasti na 3,1 milijun. Prošle godine proizveli su ih četiri milijuna.

Kompanija je prošle godine najavila i da će otpustiti 15 tisuća radnika. De Meov plan ne uključuje dodatne otkaze, rekli su izvori iz kompanije.

Renault je pretrpio i nedaće u savezu s japanskim Nissanom i Mitsubishi Motorsom, na koji je utjecao skandal s uhićenjem tadašnjeg direktora tri kompanije Carlosa Ghosna krajem 2018. godine, podsjeća dpa.

Kopirati
Drag cursor here to close