Gradski automobil

Novi i moderni Suzuki Swift stigao u Europu

AutoMoto / Flash | 10. 03. 2017. u 07:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od gradskih automobila, vrlo zanimljiv našim kupcima koji je svoju europsku premijeru doživio na salonu automobila u Ženevi je i Suzuki Swift.

Popularni gradski zvrk nove generacije izgledom slijedi još uvijek aktualni model, sada s novim licem, a međuosovinski je razmak raskošniji i sada iznosi 2450 mm. Ukupna dužina auta ipak nije narasla, već je novi Swift čak za koji milimetar kraći od prijašnjeg modela.

Unatoč tome prtljažnik sada broji 254 litre, što je 25 posto više nego prije. Veći međuosovinski razmak rezultira većom prostranosti u kabini.

Standardna verzija dolazi sa 6 zračnih jastuka, klimom, DAB glazbenim sustavom s četiri zvučnika i 15-inčnim naplatcima. Tko želi više opreme može birati između srednje verzije pod nazivom SZ-T, ili najopremljenije pod nazivom SZ5, piše Jutarnji list.

U toj razini opreme dolazi 4,2-inčni ekran, kamera za vožnju, 16-inčni aluminijski naplatci pa čak i sustav detekcije prepreka koji pri brzinama od 5 km/h do 100 km/h koristi radar i upozorava vozača na nadolazeće prepreke na cesti, a po potrebi i koči.

Od motora se nudi početni 1,0-litreni Boosterjet koji je debitirao u Balenu, a ugrađuje se i u S-Cross. Snaga iznosi 111 KS uz 170 Nm okretnog momenta. Osim Boosterjet turbo motora u ponudi je i poznati 1,2-litreni Dualjet snage 90 KS.

Zanimljivo je da će se uz ovaj motor (sa razinom opreme SZ5) nuditi i "Allgrip" pogon na sva četiri kotača. Glavna novost je svojevrsni hibridni SHV sustav koji služi kao generator i pomaže Boosterjet motoru pri ubrzanjima te tako smanjuje emisiju CO2 na samo 97 g/km.

Kopirati
Drag cursor here to close