Nova tehnologija

Nissan testira tehnologiju "nevidljivo u vidljivo" u vozilima u pokretu

Nissan i DoCoMo provode prvo ispitivanje Nissanove tehnologije "nevidljivo u vidljivo" na terenu, u vozilu u pokretu, s pomoću mobilne mreže pete generacije.
AutoMoto / Flash | 18. 03. 2019. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nissan i DoCoMo provode prvo ispitivanje Nissanove tehnologije "nevidljivo u vidljivo" na terenu, u vozilu u pokretu, s pomoću mobilne mreže pete generacije.

Ta je tehnologija po prvi put predstavljena na trgovačkom sajmu CES u Las Vegasu u siječnju, a sad je se ispituje na Grandriveu, Nissanovom poligonu za testne vožnje u Yokosuki u Japanu.

Sustav "nevidljivo u vidljivo", ili I2V, tehnologija je Nissanove inteligentne mobilnosti koja će u budućnosti spajati stvarni svijet s onim virtualnim.

Povezujući informacije iz senzora izvan automobila i unutar njega s podacima iz oblaka, pomaže vozačima da "vide nevidljivo", primjerice ono što se nalazi malo dalje niz cestu, iza zgrade ili iza ugla.

Osim toga, I2V povezuje vozače i putnike s metasvijetom, virtualnim svijetom u kojem ljudi mogu komunicirati putem avatara, javlja Bug.hr.

Članovi obitelji, prijatelji i druge osobe koje se nalaze na nekom drugom mjestu, mogu se pojaviti u automobilu u obliku trodimenzionalnih avatara proširene stvarnosti kako bi vozaču radili društvo ili pružili pomoć.

U okviru ispitivanja na terenu, upotrebljava se 5G mreža velike brzine, velikog kapaciteta i niske latencije društva DoCoMo kojom se u stvarnom vremenu bežično šalju podaci o avataru u testno vozilo, kao i snimke s kamere unutar automobila.

Nissan i DoCoMo ocijenit će kako osobe unutar vozila i one predstavljene avatarom putem korisničkog sučelja osjećaju da su prisutni i jedni i drugi. Ocijenit će se i iskoristivost funkcija za interaktivnu komunikaciju sustava I2V.

Kopirati
Drag cursor here to close