Vozači oprez

Na zapadu i sjeverozapadu BiH snijeg otežava promet

AutoMoto / Flash | 06. 01. 2016. u 17:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog intenzivnih snježnih padavina večeras se otežano saobraća na putovima u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) objavljenom u 18 sati.

„Posebno skrećemo pažnju na putove na području Unsko-sanske županije, kao i na šire područje Banja Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Drvara, Ključa i Mrkonjić Grada. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali snijeg koji neprekidno pada otežava njihov rad“, istaknuli su iz BIHAMK-a, te dodali:

„Na ostalim putovima u BiH trenutno se prometuje po pretežno mokrom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone. Zbog magle izdvajamo dionice u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim, sjeveroistočnim i istočnim krajevima naše zemlje. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putovima. Apeliramo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno za sve kategorije vozila“.

Povodom praznika, pravoslavnog Božića, na području BiH zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija.

IZ BIHAMK-a skreću pažnju i da je „zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša zabranjen promet za teretna vozila preko 3,5 tone“, te naglašavaju da na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 do 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close