Šef Tesle

Musk odlučan: "Autonomija vozila mora i radit će bez povezanosti s internetom"

Musk je prve ideje o autonomnoj vožnji bez povezanosti s internetom predstavio zapravo još u trećem kvartalu 2020. godine, rekavši da za navigaciju po cestama to nije potrebno.
AutoMoto / Flash | 18. 10. 2021. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teslini automobili, koji u sebi sadrže tehnologije autonomne vožnje kao što su FSD i Autopilot, za svoj rad u budućnosti neće trebati internet. On će im biti potreban tek za ažuriranje sustava.

Šef Tesle Elon Musk naglasio je da autonomna vozila "moraju" raditi bez obzira na povezanost s internetom. No, to bi mnogima u automobilskoj industriji moglo zvučati kao novi izazov, obzirom na to da je do sad naglasak bio na konstantnu povezanost novih vozila s internetom, bez obzira na tehnologiju autonomne vožnje.

Iako je za neke oblike navigacije ili pozivanje robotaksija potreban internet, Musk smatra da bi sam čin vožnje trebao biti neovisan o tome je li vozilo povezano s internetom ili ne. Drugim riječima, autonomna vožnja trebala bi se fokusirati na senzore i kontrolu vozila u vožnji.

Autonomija mora i radit će bez povezanosti s internetom, poručio je putem svoje omiljene "oglasne ploče" Twittera najbogatiji čovjek na planetu.

Da bi automobil doista bio u potpunosti autonoman, ne bi se trebao oslanjati na vezu s internetom za kretanje i navigaciju. GPS sustav se može preuzeti i nadograditi putem infotainment sustava , no to ne znači da vozilo mora ovisiti o vezi s internetom da bi radilo u potpunosti autonomno.

Musk je prve ideje o autonomnoj vožnji bez povezanosti s internetom predstavio zapravo još u trećem kvartalu 2020. godine, rekavši da za navigaciju po cestama to nije potrebno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close