Iz Kalifornije u Texas

Musk preseljava Teslu

"Ne radi se o tome da Tesla napušta Kaliforniju", rekao je, dodavši da planira povećati proizvodnju u tvornicama u Kaliforniji i Nevadi za 50 posto.
Gospodarstvo / Posao | 09. 10. 2021. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik Tesla Inc. Elon Musk potvrdio je da proizvođač električnih automobila planira svoje sjedište preseliti iz Pala Alta iz Silicijske doline u Kaliforniji u Austin u Teksasu, gdje gradi veliki automobilski i baterijski proizvodni kompleks.

Tesla se pridružio kompanijama Oracle, Hewlett Packard Enterprise i Toyota Motor u seljenju sjedišta iz Teksasa u Kaliforniju, koja ima relativno visoke poreze i troškove života. Iako je Silicijska dolina poznata kao centar razvitka novih ideja i kompanija, Teksas je poznat po jeftinijoj radnoj snazi i manje strogim regulacijama.

"Uzbuđen sam što mogu najaviti da selimo sjedište u Austin u Teksasu", rekao je Musk na godišnjem sastanku kompanije, koji je održan u tvornici automobila u Teksasu.

"Ne radi se o tome da Tesla napušta Kaliforniju", rekao je, dodavši da planira povećati proizvodnju u tvornicama u Kaliforniji i Nevadi za 50 posto.

Fremont, tvornica u Kaliforniji je "zakrčena" i ljudima je teško priuštiti domove u Kaliforniji, rekao je.

Milijarder Musk preselio se iz Kalifornije u Teksas u prosincu, kako bi se fokusirao na novu tvornicu i svoju raketnu kompaniju SpaceX, koja ima lansirno mjesto na jugu savezne države, prenosi Hina.

Musk je imao klimavu vezu s Kalifornijom u nekoliko navrata, prijeteći da će preseliti sjedište Tesle i buduće programe u Teksas, tijekom spora o zatvaranju Tesline tvornice u Fremontu zbog covida-19.

Kopirati
Drag cursor here to close