Nema smisla ....

Parkiranje po mostarskim pločnicima - hitna potreba za rješenjem

"Stanari, uključujući i nekoliko invalida u našem naselju, sada moraju hodati po samoj cesti kako bi izbjegli parkirane automobile na trotoaru", piše nam čitatelj
AutoMoto / Flash | 10. 10. 2023. u 19:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kontrola regulacije parkinga u Mostaru i dalje izaziva brojne probleme, kako vozačima - tako i pješacima, te invalidima.

Svatko ima svoje pritužbe, vozači na pješake i Mo Parking, pješaci na vozače, a ne nedostaje ni pritužbi invalida kojima je uskraćeno kretanje trotoarima - zbog vozača, odnosno njihovih automobila. Priča koja se vrti u krug, a loptica odgovornosti stalno prebacuje na onog drugog, trećeg itd.

Upravo o toj problematici pisao je jedan građanin/ka Mostara, a koje je pristiglo na našu adresu.

Pismo, koje - kako tvrdi nije samo glas jedne osobe nego cijelog kvarta - prenosimo u cijelosti:

''Pišem vam kao zabrinuti stanar mostarskog naselja Staro Veležovo kako bih podijelio svoje mišljenje o problemu s parkiranjem na našem trotoaru. Ovo pismo nije samo moj glas, već i glas mnogih susjeda koji dijele istu brigu.

Situacija s parkiranjem postala je izrazito problematična nakon što je Mostar Parking parking kontrolu nad našim kvartom. Iako shvaćamo potrebu za regulacijom parkiranja, mnogi od nas su primijetili da su se vozači sve češće parkirali na trotoaru, što uzrokuje značajne poteškoće za sve pogotovo za pješake.

Policija je obaviještena o ovom problemu, ali čini se da su nemoćni u vezi s njegovim rješavanjem. Oni su spremni samo poslati patrolu, ali to ne rješava suštinski problem - stanari, uključujući i nekoliko invalida u našem naselju, sada moraju hodati po samoj cesti kako bi izbjegli parkirane automobile na trotoaru. To je ne samo opasno, već i nepravedno prema našim susjedima s invaliditetom.

Stoga, ovim putem apeliram na nadležne institucije da ozbiljno razmotre ovu situaciju i pronađu održivo rješenje. Možda bi bilo moguće osigurati dodatne parkirne prostore ili razmotriti alternativne načine kako bi se očuvala sigurnost pješaka i olakšalo parkiranje za vozače.

Ova situacija ne utječe samo na nas kao stanovnike, već i na sve one koji moraju prolaziti kroz naše naselje. Nadamo se da će se brzo pronaći rješenje koje će zadovoljiti potrebe svih, čime će naše naselje postati sigurnije i pristupačnije mjesto za sve građane.''

Kopirati
Drag cursor here to close