FCA

Kragujevac: Odmara proizvodnja Fiata

Razlog za odlazak na plaćeno je, kako su i ranije navodili u sindikatu, usklađivanje proizvodnje s potrebama tržišta, jer FCA ne radi vozila za zalihe.
AutoMoto / Flash | 25. 11. 2020. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvodnja Fiata 500L u kompaniji FCA u Kragujevcu u Srbiji prekinuta je drugi put u studenom zbog odlaska radnika na plaćeno odsustvo i biće nastavljena 30. studenog, rečeno je danas agenciji Beta u Samostalnom sindikatu tvornice.

Radnici FCA su studeni počeli s tri radna dana, zatim ih je kompanija poslala na plaćeno odsustvo do 17. studenog. Proizvodnja je nastavljena još tri dana, a radnici su na novi odmor otišli 20. studenog. Oni su i veći dio listopada proveli na plaćenom odsustvu.

Poslije samo tri radna dana u tom mjesecu na novu pauzu su otišli od 9. do 20. listopada, zatim radili do 22, pa sutradan opet upućeni na plaćeno odsustvo koje je trajalo do 3. studenog.

Razlog za odlazak na plaćeno je, kako su i ranije navodili u sindikatu, usklađivanje proizvodnje s potrebama tržišta, jer FCA ne radi vozila za zalihe, navodi Beta.

Predsjednik nereprezentativnog sindikata "Nezavisnost" u FCA, Zoran Stanić je rekao Beti da će se vjerojatno raditi još samo tri-četiri radna dana sljedećeg tjedna, poslije čega bi radnici trebali na kolektivni zimski godišnji odmor.

Predsjednik Samostalnog sindikata FCA Saša Đordjević rekao je agenciji Beta da su počeli pregovori s poslodavcem u vezi s novim kolektivnim ugovorom, budući da važeći ističe 11. prosinca.

"Do tog datuma će pregovori biti završeni, odnosno očekujemo zaključenje novog kolektivnog ugovora s važenjem u sljedeće tri godine", rekao je Đordjević.

Nije želio iznositi detalje, jer je to, kazao je, dogovor sudionika pregovora, dok se ne dođe do konkretnih rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close