Formula 1

Koronavirus odgodio VN Kine

FIA je objasnila da je odluku o odgodi donijela na zahtjev organizatora VN Kine i kineskih sportskih vlasti te da su "zdravlje i sigurnost momčadi Formule 1, sudionika svjetskog prvenstva i navijača njena najveća briga"
AutoMoto / Flash | 12. 02. 2020. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika nagrada Kine utrka Formule 1 koja je na rasporedu 19. travnja odgođena je zbog epidemije koronavirusa, objavila je u srijedu Međunarodna automobilistička federacija (FIA).

VN Kine je četvrta utrka svjetskog prvenstva Formule 1 koje počinje 15. ožujka utrkom u Australiji. Nakon toga slijedi VN Vijetnama, prva utrka Formule 1 organizirana u toj zemlji, koja je na rasporedu 5. travnja.

FIA je objasnila da je odluku o odgodi donijela na zahtjev organizatora VN Kine i kineskih sportskih vlasti te da su "zdravlje i sigurnost momčadi Formule 1, sudionika svjetskog prvenstva i navijača njena najveća briga".

FIA sada zajedno s promotorom , dužnosnicima Formule i kineskim vlastima traži "mogućnost da se utrka održi kasnije tijekom godine".

Od koronavirusa, koji je službeno nazvan Covid-19, umrlo je više od tisuću osoba u Kini i to najviše u pokrajini Hubei čiji je glavni grad Wuhan. VN Kine trebala se održati u Hong Kongu, nešto više od 800 km zapadno od Wuhana.

Kopirati
Drag cursor here to close