Kia EV6 s certifikatom Carbon Trust za  ugljični otisak
Plan S

Kia EV6 s certifikatom Carbon Trust za ugljični otisak

AutoMoto / Flash | 12. 08. 2021. u 15:25 Bljesak.info / KIA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia EV6, koji se može pohvaliti dometom od 528 km s jednim punjenjem, dobio je certifikat Carbon Trust za ugljični otisak i oznaku ‘Carbon Measured’ čime je Kia postala prvi korejski automobilista s ovim certifikatom.

Kijina strategija Plan S u prvi plan stavlja elektrifikaciju i postavlja temelje za gamu modela od čak 11 novih električnih vozila do 2026. godine. EV6 je prvi model nastao u skladu s tom novom strategijom, čiji je cilj postati vodeći na području električnih vozila.

Foto: PR / Kia EV6 s certifikatom Carbon Trust za  ugljični otisak

Kia je puno pažnje posvetila tome da EV6 nudi više od tek mobilnosti bez emisija.

S prvim namjenskim električnim autom se ovaj najstariji korejski proizvođač automobila fokusirao na smanjenje svog ugljičnog otiska tijekom životnog ciklusa vozila, pri čemu se mjere svi procesi od samog početka: kupovina sirovina, kupovina i prijevoz dijelova, montaža vozila, distribucija, upotreba i prerada na kraju životnog ciklusa.

EV6 je prvi model napravljen na Kijinoj novoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E- GMP) i pruža jedan od najvećih dometa na tržištu. Jedan od najprostranijih električnih modela mogućnošću 800V 1 vrlo brzog punjenja će promiješati karte na tržištu električnih vozila. Brojni ekološki prihvatljivi materijali, upotrijebljeni kod EV6 uključuju recikliranu PET plastiku iskorištenu za podne prostirke i tapeciranje, što znači da svaki primjerak EV6 sadrži ekvivalent 107 500-mililitarskih PET plastičnih boca.

Carbon Trust je nepvisni, stručni partner mnogih najvećih globalnih kompanija. Savjetuje kompanijama na području održivog, niskougljičnog poslovanja te mjeri i certificira ekološki otisak organizacija, dobavljačkog lanca i proizvoda.

Otisak EV6 se mjeri po međunarodno priznatom standardu PAS 2050 Ukupne emisije stakleničkih plinova su za model EV6 mjerili upotrebom standarda PAS 2050, koji je dio Carbon Trustove ocjene proizvoda. To pokriva emisije od vađenja sirovina do kraja životnog ciklusa proizvoda i izmjerena je po CO2e (Carbon dioxide equivalents).

Foto: PR / Kia EV6 s certifikatom Carbon Trust za  ugljični otisak

Oznaka Carbon Trust ‘Carbon Measured’ potvrđuje točnost ovih mjerenja i klijentima pruža nezavisno pregledanu informaciju o ugljičnom otisku kupljenog proizvoda.

Kia u potpunosti prihvaća svoju odgovornost u poštivanju održivih praksi. 2019. godine je Kia dobila certifikat za sustav upravljanja energijom (Energy Management System ꟷ ISO 50001) koji izdaje International Organization for Standardization (ISO), a nedavno je predala zahtjev za certifikat, koji izdaje korejski odbor RE100 2 .

Kopirati
Drag cursor here to close