Dragulj iz povijesti

Kako se nekada polagao ispit vožnje u autoškolama

Prodaje se vozilo s dva upravljača!
AutoMoto / Flash | 21. 12. 2020. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina instruktorskih automobila nisu baš predmet pisanja jer su jeftini, isluženi i često opremljeni s puno puta viđenim prilagodbama. No, nedavno je iz dubine eBaya isplivao pravi dragulj iz povijesti – Plymouth Belvedere 1954. s kontrolama za dva vozača.

Foto: e-bay / Plymouth Belvedere 1954.

Ovaj Belvedere iz 1954. godine od početka je bio opremljen s dva upravljača i kao što vidimo do danas je zadržao svoj jedinstveni hardver. Prodavač iz Crest Hilla u državi Illinois tvrdi da auto ima manje od 12.000 milja (otprilike 20.000 km), premda automobil ne izgleda tako. Ipak, ponuda za njega je dosegla 12.954 dolara. Belvedere je koristio motor sa 110 KS baš kao i automobil prodavatelja na eBayu, piše RevijaHak.

Foto: e-bay / Plymouth Belvedere 1954.

Prodavač ne navodi rade li zamjenske kontrole vozača, ali obično kada su vozila povučena iz autoškola većina automobila je prenamijenjena u način rada s jednim upravljačem.

Foto: e-bay / Plymouth Belvedere 1954.

Prodavač niti potvrđuje niti poriče prisutnost hrđe, ali po njegovim riječima – boja je originalna. Ako ne laže, ovaj je automobil posljednjih 66 godina proveo u zatvorenom.

Kopirati
Drag cursor here to close