Kao i konkurencija

I Mercedes najavljuje električni romobil

Budućnost gradske mobilnosti očito leži u malenim osobnim prijevoznim sredstvima na struju, ili barem proizvođači automobila žele da tako mislimo
AutoMoto / Flash | 19. 09. 2019. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Niz proizvođača automobila koji su nedavno upotpunili, među ostalima, Seat, Audi i Kia, sada nastavlja i Mercedes.

Radi se, dakako, o kompanijama koje su u svoj asortiman uvrstile električne romobile kao prijevozna sredstva koja razvijaju i prodaju pod vlastitom markom.

Mercedes je svoj romobil prvi puta prikazao na prošlotjednom Frankfurt Motor Showu.

Na internetskim stranicama kompanije ovo je e-vozilo ubačeno u kategoriju "accessories", zajedno s, primjerice, brendiranim bežičnim slušalicama ili umanjenim modelima najnovijih Mercedesovih automobila za kolekcionare, javlja Bug.

Iz Stuttgarta poručuju kako je danas teško zamisliti gradski promet bez električnih romobila, koji služe za prijevoz u "prvom ili zadnjem kilometru" i savršeno nadopunjuju potrebe onih koji žele biti fleksibilni kada je riječ kretanje gradom.

Mercedesov E-scooter razvijen je u suradnji sa švicarskom kompanijom Micro Mobility, specijaliziranom za električna vozila i poznatoj nam po simpatičnom malenom automobilu Microlino.

Na ovom će električnom romobilu stajati prepoznatljiva Mercedes-Benzova trokraka zvijezda, a kako bi se bolje uklopio u najnoviju ponudu električnih vozila bit će označen i markom EQ, pod kojom ovaj proizvođač lansira svoje električne automobile.

U Mercedesu za sada nisu odlučili dati javnosti na raspolaganje nikakve podatke o bateriji, dometu, brzini, i ostalim karakteristikama ovog romobila. Isto tako nisu najavili ni mogući raspon cijene, a napominju tek da bi se EQ E-scooter u prodaji trebao naći početkom sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close