Partnerstvo

Hyundai s Amerikancima dogovorio opskrbu baterijama

AutoMoto / Flash | 29. 11. 2022. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južnokorejska automobilska grupa Hyundai Motor objavila je da je s američkim proizvođačem SK On-om dogovorila opskrbu baterijama za električne automobile kako bi iskoristili nove američke porezne poticaje.

Partnerstvo je sklopljeno nakon što jer SAD u kolovozu usvojio zakon koji predviđa porezne olakšice za električna vozila ako njihovi proizvođači određeni postotak važnih minerala za baterije nabavljaju u SAD-u ili njegovim partnerima, sa sklopljenim ugovorom o slobodnoj trgovini.

SK On-ov odjel za baterije SK Innovation Ltd. navodi da će od 2025., prema uvjetima memoranduma o razumijevanju, isporučivati baterije u Hyundaijeve tvornice automobila u SAD-u.

Pročitajte još

Partnerstvo će dvjema tvrtkama omogućiti da ispune uvjete za porezne olakšice u SAD-u, predviđene zakonom o smanjenju inflacije, stoji u priopćenju.

Od iduće godine automobili s najmanje 40 posto vrijednosti ključnih minerala za baterije nabavljenih u SAD-u ili u američkom partneru 'nosit' će poreznu olakšicu u visini do 7.500 dolara po vozilu. U 2027. udio će porasti na 80 posto, prenosi Hina.

Budući da će porezne olakšice biti odobrene samo za električna vozila sklopljena u SAD-u, Hyundai Motor i njegova podružnica Kia, kao i veliki europski proizvođači automobila, zasada ne ispunjavaju uvjete za subvencije.

Južnokorejsko ministarstvo trgovine priopćilo je u utorak da Hyundai Motor razmatra montažu električnih vozila u postojećim tvornicama u SAD-u kako bi se kvalificirao za porezne olakšice.

Kopirati
Drag cursor here to close