Ljubimci

Golf-Fest u Sarajevu

Automobili marke “golf”, od prve do sedme generacije, koji su izuzetno popularni na ovim prostorima, izloženi danas na Trgu djece Sarajeva…
AutoMoto / Flash | 11. 09. 2022. u 16:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna manifestacija “Golf-Fest”, ove je godine u Sarajevu okupila oko 35 vlasnika automobila marke golf iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja.

Automobili marke “golf”, od prve do sedme generacije, koji su izuzetno popularni na ovim prostorima, izloženi danas na Trgu djece Sarajeva privukli su pažnju brojnih zaljubljenika u ta vozila, ali i znatiželjnika koji su se zatekli na mjestu događaja.

Kako je Feni, uime organizatora ove manifestacije, kazao predsjednik Auto kluba "4X4" Mirko Gerh, izložbi vozila petog izdanja Golf-Festa prethodila je jutarnja verifikacija, potom i defile kroz glavni grad BiH.

Podsjetio je kako je golf na ovim prostorima važio za najpopularniji automobil, ne samo u BiH, nego i u bivšoj SFRJ, a s obzirom na to da su se “golf 1” i “golf 2” proizvodili u Tvornici automobila Sarajevo (TAS) u Vogošći.

Gerh ističe kako će Golf-Fest biti krunisan dodjelom nagrada, a između ostalih, bit će uručene nagrade za najstarije i najoriginalnije vozilo.

Dodao je kako je na izložbi predstavljeno nekoliko originalnih golfova “1” i “2”, koji su proizvedeni u TAS-u.

Kako je planirano, bit će uručeno ukupno petnaestak nagrada za sudionike ove manifestacije, koja okuplja zaljubljenike u

Usporedo s vozilima marke golf, uključujući i suvremeni primjerak na električni pogon, izložene su i različite marke novih automobila, ali se, kako je pojasnio Gerh, radi o drugoj manifestaciji - višednevnom jesenjem Auto-Show-u.

Kopirati
Drag cursor here to close