Novi način marketinga

Ford želi reklame uz cestu prikazivati na zaslonu u kabini automobila

Veliki infotainment zasloni osjetljivi sve su češća zamjena fizičkim tipkama u kabini automobila. Ford ima ideju kako ih pretvoriti u oglasni prostor i na tome možda i dodatno zaraditi.
AutoMoto / Flash | 17. 05. 2021. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se vozite cestom svakoga dana prođete pored nebrojenih jumbo plakata na kojima se oglašava sve – od lokalnih političara, pa do tarifa telekoma, novih filmova ili donjeg rublja.

Inženjeri u Fordu domislili su se kako bi se oglasi s tih plakata uz cestu mogli dodatno iskoristiti.

Predložili su novi i inovativan način da vam automobil "pročita" oglas i prenese ga na infotainment sustav u kabini vozila.

Kamere na automobilima ionako već snimaju promet, čitaju prometne znakove i prate ponašanje ostalih vozila ili pješaka, pa zašto ne bi pratili i reklame – pogotovo ako u svemu ima potencijala i za dodatnu zaradu.

Ford je s time na umu još 2016. godine predao patentnu prijavu koja je tek nedavno objavljena. U njoj opisuju način prenošenja sučelja s oglasnih panoa uz cestu na ekran u vozilu.

Opis patenta kaže kako je ova tehnologija posebno korisna kada se na jumbo plakatima oglašavaju lokalni poslovni subjekti, javlja Bug.

Tako, primjerice, ako prođete pored oglasa za lokalni restoran, na zaslonu u automobilu mogle bi vam se prikazati dodatne informacije o njemu, kao što su jelovnik (tj. svi proizvodi i usluge u ponudi), zatim adresa s uputama za navigaciju, broj telefona, web stranica…

Ovakvo bi rješenje omogućilo da se produži vrijeme pozornosti koje vozač i putnici imaju za promotriti reklamne panoe uz cestu, a oglas na ekranu u vozilu bio bi i interaktivan.

Tako bi putnici u vozilu dodirom po touchscreenu mogli posjetiti web stranicu oglašivača, pokrenuti navigaciju do njegove adrese, nazvati ga na telefon ili – tko zna – možda i naručiti neku proizvod ili uslugu, rezervirati stol i slično.

Kopirati
Drag cursor here to close