Preskakati parkirane automobile?

Parkiranje na Rudniku: Treba li netko stradati da ''građani'' prestanu parkirati na nogostup?

''Dok gospoda ispija kavu mi sa malom djecom u kolicima moramo izaći na ulicu''
AutoMoto / Flash | 28. 10. 2020. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kod novog kružnog toka u mostarskom naselju Rudnik, pored malene kafane automobili su konstantno parkirani na nogostupu, te onemogućuju pješacima prolaz.

Jutros nam se javila i jedna čitateljica koja ovom rutom svakodnevno prolazi s kolicima.

''Dok gospoda ispija kavu mi sa malom djecom u kolicima moramo izaći na ulicu'', napisala nam je ogorčena majka.

Druga majka nam je komentirala da se neprestano ugrožava život prolazeći ovim putem, jer jako je teška preglednost vozačima, a i pješacima da vide ima li automobila.

''Što trebamo uraditi da se ovdje prestane parkirati, treba li netko stradati? Jako neodgovorno ponašanje svake osobe koja ovdje parkira auto! Hoćemo li preskakati preko automobila? Tko će odgovarati ako, ne daj Bože, dođe do neke nesreće? Koga treba pozvati da se ovaj problem riješi?'', zapitala je druga majka, koja školarca vodi u obližnju školu ovim putem.

Ovaj problem traje već godinama, a pravljenjem novog kružnog toka i uređenjem nogostupa, građani su se ponadali kako će konačno moći šetati nogostupom bez preprka i automobila. No nažalost neodgovorni vozači tu parkiraju, iako odmah sa strane zgrade imaju parking, kako se čini ne mare za postojanje ostalih pješaka u Mostaru.

Podsjetimo, prije početka školske godine građani iz naselja Rudnik p(r)ozvali su nadležne u GU grada Mostara na hitno rješavanje problema kod novog kružnog toka gdje neodgovorni parkiraju svoja vozila ispred obližnjeg caffe-a.

Ta vozila, kako se ranije pisalo, spriječavaju prolaz pješacima, naročito djeci koja ovim putem idu u obližnju osnovnu školu.

''U GU grada Mostara postoje prometni inspektori koji moraju izaći na lice mjesta,napraviti zapisnik i izdati rješenje kojim će se u roku ODMAH riješiti ovaj prometni problem pošto su građani su nedoumici je li ovo uopće trotoar ili je parking kao što tvrde pojedini stanari?! Mi mislimo kako je više nego jasno da se radi o trotoaru i tražimo hitnu reakciju nadležnih!'', poručili su ranije aktivisti preko društvenih mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close