Brrrrrrrrrrrm

Chevroletov električni kamionet imitira zvuk V8 motora

Chevrolet se također bacio na elektrifikaciju svojih vozila, pa je u kamionet E-10 Concept ugradio električne motore i baterije poznate iz modela Bolt EV, ali i neobičan koncept "glasanja".
AutoMoto / Flash | 10. 11. 2019. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih su dana gotovo svakodnevne postale vijesti o elektrifikaciji postojećih vozila, novim električnim automobilima i konceptima, no s vremena na vrijeme poneki se izdvoji kakvom neobičnom idejom koja bi trebala približiti električna vozila kupcima koji su i dalje ljubitelji unutarnjeg izgaranja. Nedavno smo tako prenijeli vijest o Fordovom Mustangu koji uz elektromotore nudi i ručni mjenjač, da bi sada Chevrolet otišao korak dalje.

Oni su u svoj pickup kamionet E-10 Concept ugradili elektromotore snage ukupno 450 KS. Koristili su pritom komponente provjerene u modelu Chevrolet Bolt EV, no ovaj "hot rod", osim što ga krasi retro izgled, ima i dodatnu "pogodnost". Ljubitelji oktana moći će na njemu uključiti zvuk koji imitira klasični V8 motor istog tog automobila, javlja Bug.

Ispod haube ovog su koncepta, naime, ugrađena tri moćna zvučnika. Zajedno sa sustavom emulatora oni su u stanju oponašati zvuk V8 motora, pa čak i do detalja kao što je zvuk usisa zraka. Ovi se zvukovi emitiraju na način da se emulira rad motora, zajedno s čujnim mijenjanjem brzina (koje se kod elektrificiranog pogona, dakako, ne čuje).

Kako bi i najizbirljiviji klasičari bili zadovoljeni, E-10 u baterijskoj izvedbi može emulirati zvuk tri različita klasične izvedbe motora (LS7 Z28 track tuning, LS7 Z28 touring tuning, te klasični V8), a može proizvoditi i futurističke zvukove, ili biti potpuno tih. Vozač može odabrati koji zvuk će kada koristiti.

Spomenimo i da E-10 u ovoj izvedbi pogone dvije 400-voltne baterije, klasični automatski mjenjač, te da može postići ubrzanje od nule do 100 km/h za oko 5 sekundi. Dizajn je, vidljivo je iz fotografija, i dalje u stilu 1960-ih godina.

Kopirati
Drag cursor here to close