Stop

Vozač kamiona prešao 42.600 kilometara bez vozačke

Policija je tada spriječila vozača da nastavi vožnju. Kamion je parkirala policija, a postavljena je i tehnička barijera kako bi se spriječila daljnja vožnja.
AutoMoto / Flash | 05. 02. 2022. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrija policija isključila je iz prometa u četvrtak, 3. veljače, u Salzburgu vozača kamiona iz BiH koji nije imao valjanu dozvolu klase C+E, piše Fenix magazin.

Ona mu je, naime, istekla 19. listopada prošle godine. Od tada je 55-godišnjak u kamionu prešao čak 42.600 kilometara diljem Europe, a policiju je začudilo kako već ranije nije uhvaćen.

Vozača su, piše Fenix magazin, primijetile službene osobe jer je pri brzini od 90 km/h uvelike prešao sigurnosnu udaljenost od najmanje 50 metara potrebne za teška vozila. Umjesto toga se, navodi policija, držao samo deset metara udaljenosti od vozača ispred.

Pregledom vozila utvrdili su još problema. Naime, kamion je imao gume pogrešne veličine zbog čega je i brzinomjer prikazivao nižu brzine od one kojom se stvarno vozilo. Ti se podaci, također, spremaju u digitalni tahograf što bi mogli imati ozbiljne posljedice pri ocjeni prometnih nesreća.

Policijski službenici utvrdili su i ozbiljna kršenja dokaza o odmoru vozača.

Policija je tada spriječila vozača da nastavi vožnju. Kamion je parkirala policija, a postavljena je i tehnička barijera kako bi se spriječila daljnja vožnja. Tvrtka za koju je vozač iz BiH radio morala je osigurati zamjenskog vozača i ponovno provjeriti upravljački uređaj vozila. Vozač i nositelji registracije kamiona također moraju uplatiti polog od 3.000 eura

Kopirati
Drag cursor here to close