Taycan Cross Turismo

Zeleni otrov curi iz novog Porschea

AutoMoto / Flash | 05. 03. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno najavama Porsche je danas razotkrio novu izvedbu Taycana, model koji smo imali prilike u prošlosti upoznati u konceptnom izdanju.

Ako se prisjetite, bilo je to još 2018. godine kada je predstavljen Mission E Cross Turismo Concept. I odmah na početku iznenađenje. Porsche je ulazni model nakrcao opremom, pa mu je tako startna cijena 93.635 eura, a to je iznos koji između ostalog donosi pogon na sve kotače, veću bateriju od 93.4 kWh, adaptivni ovjes i panoramski krov. I oko 10.000 eura je skuplji u odnosu na "obični" Taycan.

Foto: PR / Novi Porsche Taycan Cross Turismo

Međutim, ono što će kupce privući je činjenica da trenutno nema konkurencije. Za razliku od Teslinog Modela S i Audija e-tron GT, ovo je dijelom crossover, a i praktičnost mu je jak adut. Produljena linija krova donosi dodatni prostor za glave putnika straga, i to čak 36 mm. Prebacite li stražnju klupu, na raspolaganju je 1.212 litara, tu puno stane. Svemu dodajte i 82 litre prednjeg prtljažnika.

Foto: PR / Novi Porsche Taycan Cross Turismo

Crossoversku domenu dokazuje podnica postavljena 20 mm više u odnosu na standardni Taycan. Birate li "gravel" model za makadam, dići će se još 10 mm. Želite li još, tu je Off Road Design paket za dodatnih 20 mm razmaka do tla.

Foto: PR / Novi Porsche Taycan Cross Turismo

U ponudi su četiri izvedbe, od 4 Cross Turismo pa sve do Turbo S, baš kao i kod limuzinske inačice. A ako se pitate koliko gubite dodatno volumena straga, odgovor je gotovo ništa. Naime, bazna izvedba stiže na 100 km/h za 5.1 sekundu, a najkraća za 2.9 sekundi. Prevedeno, to je tek desetinku sporije, i to uz doseg koji se kreće od 419 do 456 km.

Foto: PR / Novi Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche ne bi bio Porsche da tu stane, pa je tako odlučio s ovim modelom ponuditi dva nova bicikla. Imaju električnu pomoć, a cijena im je tolika da je ovaj put nećemo spomenuti, već ćemo reći da za taj iznos možete kupiti polovni Cayenne prve generacije i u njega ugurati solidan bicikl ili čak dva, prenosi Index.hr. Postoje dvije izvedbe, eBike Sport i eBike Cross. Naravno, ponuda uključuje i posebne nosače koji omogućavaju otvaranje vrata prtljažnika i dok su bicikli montirani.

Foto: PR / Novi Porsche Taycan Cross Turismo
Kopirati
Drag cursor here to close