Audi A6 e-tron

Struja stigla i u Hercegovcima omiljenu limuzinu

AutoMoto / Flash | 19. 04. 2021. u 20:00 Bljesak.info
Audi A6 e-tron concept

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audi je u salonu u Šangaju predstavio Audi A6 e-tron u konceptnom izdanju, kojim najavljuje dolazak novih električnih modela.

Jedino zajedničko uz ime s modelom koji mnogi doživljavaju najboljim u segmentu su dimenzije.

Koncept u duljinu mjeri 4.96 m, širok je čak 1.96 m i visok 1.44 m. Ono bitno je da koristi PPE (Premium Platform Electric) platformu, a koju će ubuduće, pored ovog modela, koristiti i novi Q5 i Q6, dakako u električnim e-tron izvedbama.

Platforma je razvijena s Porscheom, pa će ju koristiti i novi Macan, a prvi proizvodni model tržištu će biti predstavljen kroz godinu dana.

Prvi dojmovi su da Audi neće puno mijenjati proizvodnu izvedbu. Naime, mnogi već sada govore da se tu vidi novi A6, doduše uz blage izmjene, jer ovaj ima Sportback arhitekturu s petim vratima, pa je bliži novom A7.

Najveće novosti Audijevog dizajnerskog izraza su daljnje poboljšavanje aerodinamike (cW = 0.22), s izraženijim difuzorom, zatvorena prednja maska te ugradnja novih otvora za hlađenje pogona.

Za onu stranu konceptne priče pobrinula se Heliosilver nijansa boje s 3D efektom i izraženijom refleksijom te nova generacija Digital Matrix LED svjetala.  Njihova rezolucija je toliko dobra da prednja svjetla na zid mogu, po potrebi, projicirati film ili videoigru. Odlična zabava za provesti vrijeme dok se pune baterije, zar ne? Straga pak OLED svjetla nove generacije s bezbrojnim mogućnosti personalizacije grafike.

Vratimo se na bitno. U sredini vozila je baterija kapaciteta 100 kWh, a donosi 800-voltnu tehnologiju. 10 minuta punjenja znači i 300 km dosega, dok punjenje s 5 na 80% traje točno 25 minuta. Doseg je 700 km.

Dva elektromotora u maksimumu daju 350 kW i 800 Nm, a to u kombinaciji quattro pogona znači vrhunske performanse, prenosi Index Auto. Ulazni model s jednim motorom će moći do 100 km/h za manje od 7 sekundi.

I dok se Porscheov model na PPE platformi (Macan) neće proizvoditi u Kini, oni iz Audija dolazit će i iz Kine, i to pogona FAW-a. Podsjetimo, PPE platforma će se koristiti za velikoserijske modele, dok će ek7skluziva poput Audija e-tron GT i Porschea Taycan koristiti J1 platformu.

Kopirati
Drag cursor here to close