Working and living in Croatia

Stranci koji rade kod Mate Rimca promoviraju život u Hrvatskoj

U video snimci Rimac ističe da je tvrtka Rimac automobili dom za više od 800 zaposlenika, od kojih je više od 100 došlo iz različitih zemalja diljem svijeta.
AutoMoto / Flash | 25. 10. 2020. u 18:40 Bljesak.info / Jutarnji.hr
Working and Living in Croatia

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzetnik i inovator te osnivač tvrtke Rimac Automobili, Mate Rimac, na svojim je društvenim mrežama objavio video snimku pod naslovom 'Working and living in Croatia' (Raditi i živjeti u Hrvatskoj).

'Hrvatska možda nije prvo mjesto na koje biste pomislili da je dom tvrtki koja se bavi dizajniranjem, inženjeringom i proizvodnjom električnih hiperautomobila i EV tehnologije visokih performansi. Ipak, ponosno rastemo u Svetoj Nedelji, na periferiji Zagreba. Rekli su da se to ne može napraviti u Hrvatskoj. Ipak, tu smo. Toliko je toga na što sam ponosan u ovoj video snimci. Takve stvari me tjeraju da dajem više od 100%', napisao je Rimac.

U video snimci Rimac ističe da je tvrtka Rimac automobili dom za više od 800 zaposlenika, od kojih je više od 100 došlo iz različitih zemalja diljem svijeta. Svi su oni pronašli dom u Hrvatskoj, ističe Rimac dok se u snimci izmjenjuju slike prirodnih ljepota u Hrvatskoj.

Dodaje da je Hrvatska mala zemlja s tek nešto više od četiri milijuna stanovnika, no vrlo je posebna. Ističe posebnosti otoka, nacionalnih parkova, starih gradova, bogate kulture i opuštenog životnog stila. Dodaje kako njegova tvrtka ima podružnice u više mjesta u zemlji: osim u Svetoj Nedelji, također su u Velikom Trgovišću, Osijeku, Splitu i Stupniku.

Pitao je neke od svojih zaposlenika, inače stranaca, što vole u Hrvatskoj.

- Hrvatska je na dobroj lokaciji, lako je putovati na druge europske destinacije, kaže Pierre-Olivier Cimon iz Kanade.

- Mlad sam, volim noćni život i sve u Zagrebu, rekao je Yutong Wu.

- Meni je najljepši grad na svijetu Pariz, a u Zagrebu zbog arhitekture osjećam nekakvu parišku vibru, kaže Matthew Roppe iz Velike Britanije.

Rimčevi zaposlenici su istaknuli i prirodne ljepote i zelenilo koji su ih očarali u Hrvatskoj, kao i činjenicu da većina Hrvata govori engleski jezik pa se lako družiti. Dodaju da im se svidjela i hrana u Hrvatskoj, ali i vina i piva po pristupačnim cijenama. U usporedbi s Francuskom, i cijene najma stanova su puno niže, nastavljaju, među ostalim, Rimčevi zaposlenici u video snimci.

- Morate doći sami i uvjeriti se. Siguran sam da ćete se i vratiti, poručio je na kraju Mate Rimac.

Kopirati
Drag cursor here to close