Gas, gas

Rimčeva Nevera jurila 230 km/h na magistrali, vozač se prijavio policiji

Na Redditu je, naime, osvanuo video vožnje Nevere brzinom od 230 kilometara na sat preko Ratca.
AutoMoto / Flash | 03. 06. 2021. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rimac automobili lansirali su produkcijsku verziju svoje druge generacije superautomobila pod imenom Rimac Nevera.

Dubrovački dnevnik jučer je objavio kako je Nevera Mate Rimca stigla u Dubrovnik, a danas se, čini se, održavaju testne vožnje, piše Dalmacija danas.

Na Redditu je, naime, osvanuo video vožnje Nevere brzinom od 230 kilometara na sat preko Ratca. U međuvremenu je video s Reddita uklonjen.

Snimku su za Jutarnji komentirali iz Rimčeve tvrtke, kažu kako su vidjeli snimku te da će istražiti o čemu se radi.

"Zalažemo se za poštivanje propisa i to je svima komunicirano", dodaju.

"Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst.

Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i biti će kažnjen kao sto bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji.

Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti.

A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti - razvijen i proizveden u Hrvatskoj", komentirao je između ostalog i osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac na Facebooku.

O svemu se oglasila i policija:

"Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave".

Rimac Nevera je potpuno električni hiperautomobil sljedeće generacije. Sa 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora Nevera može ubrzati do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat za samo 4,3 sekunde. Zapanjujuće ubrzavanje zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde, priopćeno je u utorak.

Kopirati
Drag cursor here to close