1600%

Anarchy in UK: Britanci se tuku na crpkama, guglaju sve više električna auta

Od dana kada je nestašica goriva postala raširen problem u Britaniji (24. rujna), potražnja za pojmovima vezanim uz električna vozila u toj je zemlji porasla za čak 1600 posto.
AutoMoto / Flash | 30. 09. 2021. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na benzinskim postajama u Velikoj Britaniji vlada kaos. Goriva nema, tj. nema ga dovoljno da bi se zadovoljila potražnja, a čini se kako se situacija neće tako skoro riješiti.

Veliki redovi pred benzinskim postajama, nervoza i svađe, punjenje kanistera goriva postali su svakodnevni prizor, a uzroci leže u više faktora te se spominju brexit i nestašica vozača kamiona.

No kako pokazuju podaci pretraživanju putem Googlea u Velikoj Britaniji, još je jedna posljedica cijele situacije - porast potražnje na internetu za električnim automobilima.

Od dana kada je nestašica goriva postala raširen problem u Britaniji (24. rujna), potražnja za pojmovima vezanim uz električna vozila u toj je zemlji porasla za čak 1600 posto.

Slično kao i u nekim drugim zemljama, Velika Britanija budućnost vidi u elektrifikaciji, dok bi prodaja benzinaca i dizelaša trebala biti zabranjena sljedećeg desetljeća. Da do toga i dođe, pred industrijom električnih automobila stoje brojni izazovi, prenosi Zimo.hr.

Jedan od njih odnosi se na infrastrukturu i veliko povećanje stanica za punjenje električnih vozila, kao što se očekuje da bi do tada trebala napredovati i sama tehnologija tako da baterije budu izdržljivije, a punjenje brže.

Ova situacija, barem što se Velike Britanije tiče, mogla bi dodatno ubrzati elektrifikaciju te bi, nakon ovih problema, mnogi Britanci mogli početi razmišljati o tome da, kao sljedeći automobil, kupe model s električnim motorom.

Kopirati
Drag cursor here to close