F1

Potvrđeno! Najbrži ''cirkus'' svijeta stiže u Las Vegas

Trka će se voziti u studenom 2023. godine.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 31. 03. 2022. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sjedinjenim Državama će se naredne sezone voziti čak tri trke Formule 1. U noći između srijede i četvrtka je potvrđeno da će se noćna trka voziti na ulicama Las Vegasa.

Poslije Austina i Miamija domaćin najbržem cirkusu na svijetu će biti i Las Vegas. Trka će se voziti u studenom 2023. godine i na portalu Formule 1 piše da će se voziti u subotu. Ovo je inače i povratak Formule 1 u Vegas jer se ovdje već vozilo 1981. i 1982. godine.

Ovoga puta će staza izgledati daleko grandioznije jer će bolidi juriti kroz Las Vegas Strip, dio velikog bulevara na kom su najpoznatiji hoteli i najpoznatije kockarnice ovog grada.

Staza će imati 14 krivina, krug će biti dugačak nešto više od šest kilometara, a bolidi će dostizati brzine od preko 340 kilometara na sat.

Kalendar Formule 1 već sada ima 23 trke, s tim što je Velika nagrada Rusije za 2022. izbačena, te što uvijek ima mnogo interesenata koji bi organizirali trku poput Turske i Portugala. Sada je pitanje šta će Formula 1 uraditi sa novom stazom, hoće li je staviti u takozvani ''triple header'' i hoće li to biti 24. trka u kalendaru, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close