Nakon osam godina Red Bull ima prvaka

Horner: Nisam bio siguran da ćemo pobjediti

"Posljednjih deset krugova mislio sam o tome što ću reći Maxu i ostatku tima da ih ohrabrim nakon poraza, a onda smo imali i sreće sa sigurnosnim vozilom“, kaže Horner.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 12. 12. 2021. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam godina su u Red Bullu čekali na naslov svjetskog prvaka. Mercedes je dominirao, Hamilton je u međuvremenu osvojio šest titula, Nico Rosberg jednu. Za Christiana Hornera i Helmuta Marka sa svakom novom godinom dolazile su nove frustracije, stalno je Red Bull bio iza leđa Mercedesa. Sve do ove godine.

Gledajući kompletnu sezonu, možda je čak onaj rani period, tamo od pete do devete utrke na kraju bio presudan, jer u tom intervalu, Max Verstappen je ostvario četiri pobjede. Lewis Hamilton je dao sve od sebe u finišu sezone, vozio je stvarno dobro, baš kao i u posljednjoj utrci, ali ta završnica, loša taktika s izborom odnosno promjenom guma ga je skupo koštala.

Zanimljivo, s druge stane Horner je bio svjestan težine situacije na stazi. Kaže da se u jednom trenutku pomirio s činjenicom da je Lewis novi prvak. Već je bio pripremio neki "utješni" govor. Ali onda je Latifi izletio, sigurnosno vozilo se pojavilo na stazi...

"Vikali smo na kraju da ih puste da se trkaju. Bila je to odlična strateška odluka – išli smo u boks i uzeli smo meke gume, tako da smo ostavili Maxu da se eventualno izbori za pobjedu. Mislim da je direkcija utrke apsolutno donijela pravu odluku. Zaista sam ponosan na Maxa i na cijeli tim zbog toga što su uspeli da postignu ove sezone. Znali smo da Max neće odustati. Došao je do samog kraja i zaista je fantastičan osjećaj vidjeti kako slavi titulu. Posljednjih deset krugova mislio sam o tome što ću reći Maxu i ostatku tima da ih ohrabrim nakon poraza, a onda smo imali i sreće sa sigurnosnim vozilom“, kaže Horner.

Red Bull je ponovo na tronu, ali već sada Horner razmišlja o tome što čeka njega i njegovu momčad.

"Bila je ovo izuzetno zanimljiva sezona, visoki su ulozi. Toto Wolff, prvi čovjek Mercedesa, i ja smo imali trenutke neslaganja, ali ja imam veliko poštovanje prema njemu i Mercedesu. Čeka nas velika bitka i naredne godine“, zaključio je Horner.

Kopirati
Drag cursor here to close