Saveznički vojnik

Policija otkrila identitet napadača u vojnoj bazi

Pripadnik saudijskog ratnog zrakoplovstva, na vojnoj obuci u Sjedinjenim Državama, vatrenim oružjem je u petak u mornaričkoj zračnoj bazi Pensacola na Floridi ubio tri osobe
Vijesti / Terorizam | 06. 12. 2019. u 22:30 Večernji list

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnik saudijskog ratnog zrakoplovstva, na vojnoj obuci u Sjedinjenim Državama, vatrenim oružjem je u petak u mornaričkoj zračnoj bazi Pensacola na Floridi ubio tri osobe, nakon čega su ga ustrijelili policajci.

Napadač, koji bi mogao biti pilot ili aeronautički tehničar, napad je izveo ručnim oružjem. Saudijski kralj Salman je zamolio američkog predsjednika Donalda Trumpa da izrazi sućut obiteljima žrtava, napisao je Trump na Twitteru i objasnio da saudijski kralj kritizirao "barbarski" napad koji nipošto ne odražava osjećaje Saudijaca prema Amerikancima.

Istražitelji pokušavaju odrediti radi li se o terorističkom napadu.

Većina počinitelja napada 11. rujna 2001. u Sjedinjenim Državama su bili Saudijci.

Guverner Floride Ron DeSantis je rekao da se očekuje puno odgovora na činjenicu da je napad izvršio stranac, član saudijskog vojnog zrakoplovstva koji se obučavao na američkom tlu.

''Pucnjava se dogodila u jednoj od dvorana za nastavu u bazi Pensacola'', rekao je David Morgan, šerif okruga Escambia, ne preciziravši identitet ni oružje napadača.

Kopirati
Drag cursor here to close