"Nećete imati mira"

Zelenski ruskim vojnicima: Idite svojim kućama

"Kamo god krenu bit će uništeni, ovdje neće imati mira niti hrane. Niti jedan trenutak mira. Ruski okupatori dobit će samo jedno. Otpor i to žestok", napisao je Zelenski.
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2022. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u jeku žestokih napada na njihove gradove, oglasio se putem Facebooka.

Pohvalio je sugrađane koji danima brane svoje domove, a poslao je i poruke ruskoj strani.

Ističe da će se Ukrajina žestoko opirati svim napadima te da bilježe dobre rezultate na terenu, prenosi HRT

"Mi smo narod koji je u tjedan dana razbio neprijateljske planove. Planovi koji su se gradili godinama su podli, proračunati, s mržnjom prema našoj zemlji, prema našem narodu, prema svakom narodu koji ima dvije stvari: slobodu i srce. Ali mi smo njihov plan zaustavili". 

Poručio je da je neprijatelj deseterostruko brojniji, no da im moral pada iz dana u dan. Dodaje da su civili vrlo hrabri da se suprotstavljaju neprijatelju iako se radi o jako opasnim stvarima.

Ističe da će Rusi koji su ušli u neke ukrajinske gradove tamo ostati samo privremeno.

"Otjerat ćemo ih i posramiti", naveo je. 

"Kamo god krenu bit će uništeni, ovdje neće imati mira niti hrane. Niti jedan trenutak mira. Ruski okupatori dobit će samo jedno. Otpor i to žestok. Zapamtit će da se mi ne odričemo onoga što je naše, a oni će se sjećati što je Domovinski rat. Da, za nas Ukrajince je ovo Domovinski rat. Znamo kako takvi ratovi počinju i završavaju za okupatore.

Gotovo 9 tisuća Rusa je ubijeno, u Nikolajevskom su okupatori helikopterima kupili svoje ubijene i ranjene. 19-godišnjake i 20-godišnjake. Ukrajina ne želi da je prekrivaju mrtva tijela vojnika. Idi svojoj kući, reci svojim časnicima da želiš živjeti, a ne umrijeti. Moramo zaustaviti rat i vratiti mir što je prije moguće, dodaje ukrajinski predsjednik", poručio je među ostalim u objavi na Facebooku.

Kopirati
Drag cursor here to close