Druga runda

Završeni pregovori: Ukrajina nezadovoljna, slijedi treća runda

''Na naše veliko žaljenje, nismo dobili rezultat na koji smo računali'', rekao je Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika.
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2022. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završena je druga runda pregovora između Rusije i Ukrajine u bjeloruskom gradu Brestu.

Ukrajinski pregovarač Mihajlo Podoljak izjavio je danas da druga runda razgovora sa Rusijom nije donijela rezultate kojima se Kijev nadao, ali da su dvije strane diskutirale o humanitarnim koridorima i dogovorile se da se ponovo sastanu.

''Na naše veliko žaljenje, nismo dobili rezultat na koji smo računali'', rekao je Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika.

Današnji pregovri su na dnevnom redu imali tri točke: Trenutni prekid vatre, primirje, humanitarni koridori za evakuaciju civila iz uništenih ili stalno granatiranih sela/gradova.

Dogovoren je samo način organizacije koridora.

Podsjećamo, predsjednik Rusije Vladimir Putin ranije je na sjednici  Vijeća za sigurnost rekao da specijalna ''vojna operacija'' u Ukrajini teče striktno po planu i da se svi zadaci uspješno realiziraju. Vojnici i oficiri koji sudjeluju u operaciji su odvažni i ostaju u stroju i poslije ranjavanja, dodao je, prenosi N1.

Prva runda pregovora između Rusije i Ukrajine održana je u ponedjeljak, bez konkretnih rezultata nakon razgovora koji su trajali oko pet sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close