Krivi smjer

Zastupnici u Moskvi i Sankt-Peterburgu traže ostavku Putina

''Mi, općinski zastupnici u Rusiji, vjerujemo da postupci predsjednika Vladimira Putina štete budućnosti Rusije i njenih građana. Tražimo ostavku Vladimira Putina s mjesta predsjednika Ruske Federacije''
Vijesti / Svijet | 13. 09. 2022. u 07:34

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski zastupnici općina iz 18 okruga Moskve i Sankt-Peterburga potpisali su izjavu za javnost u kojoj zahtijevaju da Vladimir Putin podnese ostavku, prenosi The Insider Russia. 

''Mi, općinski zastupnici u Rusiji, vjerujemo da postupci predsjednika Vladimira Putina štete budućnosti Rusije i njenih građana. Tražimo ostavku Vladimira Putina s mjesta predsjednika Ruske Federacije'', navodi se u zajedničkoj peticiji koju je objavila Ksenia Thorstrom, općinski zastupnik Semenovskog okruga u Sankt-Peterburgu.

Zajedničku izjavu, pored Thorstrom, potpisalo je još 18 zastupnika iz općina ova dva grada u Rusiji. 

Prethodno je i Zastupničko vijeće Lomonosovskog okruga u Moskvi apeliralo na Putina tražeći njegovu ostavku.

Kako su istakli zastupnici „stvari su krenule užasnim smjerom” još s početka drugog Putinovog predsejdničkog mandata.

U međuvremenu, općinski poslanici Smolninskog u Sankt-Peterburgu najavili su da namjeravaju podnijeti prijedlog Državnoj dumi da optuži Putina za veleizdaju zbog pokretanja rata u Ukrajini.

Prema autorima ove izjave, njegova djela potpadaju pod član 93. ruskog Ustava o opozivu. Procedura opoziva u Rusiji podrazumijeva da predsjednik može biti smijenjen sa funkcije ako ga Državna duma optuži za izdaju ili druge teške zločine.

Kopirati
Drag cursor here to close