Poruka iz Kremlja

Rusija ne vidi nikakve izglede za nastavak mirovnih pregovora s Ukrajinom

Govoreći o situaciji oko nuklearne elektrane u Zaporožju, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Rusija ne planira povući trupe iz tog područja
Vijesti / Svijet | 12. 09. 2022. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija ne vidi izglede za nastavak mirovnih pregovora s Ukrajinom, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Anadolu Agency (AA).

"U ovom trenutku ne vidimo nikakve izglede za pregovore i još uvijek konstatiramo nedostatak bilo kakvih preduvjeta za takve pregovore", rekao je Peskov na brifingu za novinare u Moskvi.

Govoreći o situaciji oko nuklearne elektrane u Zaporožju, Peskov je rekao da Rusija ne planira povući trupe iz tog područja.

"Sada govorimo o glavnoj stvari - prisiliti ukrajinsku stranu da zaustavi varvarsko granatiranje objekata na teritoriji tvornice, koja je preplavljena vrlo tužnim i katastrofalnim posljedicama", naglasio je glasnogovornik ruskog predsjednika.

Prema riječima Peskova, predsjednik Rusije Vladimir Putin je u stalnom kontaktu s ruskim vojnim dužnosnicima u vezi sa situacijom u Ukrajini i obaviješten je o svim akcijama.

"Specijalna vojna operacija se nastavlja i nastavit će se dok se ne ostvare svi prvobitno postavljeni ciljevi", poručio je Peskov.

Upitan o nastavku isporuke plina Europi, Peskov je rekao da je ruska energetska kompanija Gazprom u kontaktu s njemačkom tehnološkom kompanijom Siemens u vezi s vraćanjem turbina poslanih u Kanadu na održavanje.

Odbio je davati bilo kakve prognoze o tome kako će sankcije Zapada uticati na isporuke ruskog plina.

Peskov je također rekao da je netočna informacija da je Rusija ponudila Indiji da kupi njenu naftu po cijeni ispod tržišne.

Kopirati
Drag cursor here to close