"Ni ubijanje svog naroda"

Vučić: Srbija neće dopustiti progon Srba

"Nema predaje, ponavljam, nema predaje", poručio je Vučić.
Vijesti / Svijet | 27. 10. 2022. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost izjavio je da su Quinta usuglasila stav da je kosovska akcija o preregistraciji registarskih tablica legitimna, ali da je problem u vremenu i metodama.

Poručio je i to da Srbija neće dozvoliti progon ni ubijanje svog naroda aludirajući na Srbe na Kosovu pritom obećavajući da u tome nema predaje.

"Ne postoji, ali koga briga"

Vučić je na početku rekao da je saslušao sve što su mu jutros na sastanku rekli predstavnici Srba s Kosova. Do sada je 17 osoba preregistriralo svoja vozila.

"Takav akt, međunarodni, ne postoji, ali koga briga. Mi smo prije nekoliko dana dobili demarš, usuglašene stavove zemalja Quinte i zemalja Europske unije. U točki dva se kaže da treba da razumijemo da je kosovska akcija u vezi s tablicama legitimna i da je problem u vremenu i metodama. Obavijestio sam i veleposlanike Quinte i rekao sam im da je riječ o notornim lažima te da to nigdje ne piše zato što sam svaki papir pročitao i svaki paragraf znam", rekao je Vučić.

Pojasnio je da je suština u tome da je iz sporazuma iz 2011. godine svugdje navedeno da je riječ o KS tablicama, koje su, prema njegovim riječima, statusno neutralne, ali da to Priština negira.

"Neće biti ponavljanja 2004. godine"

"Sve vrijeme mi na tome inzistiramo pa tako tražimo KS tablice, a oni tvrde da ih nema te da su ih ukinuli. Priština zahtijeva RKS tablice, a to je nedopustivo jer nije statusno neutralno zato što to znači Republika Kosovo. Njihov plan je da Srbe puste da izađu s Kosova s njihovim tablicama, ali da im poslije ne dozvoljavaju da se s tim istim tablicama vrate", dodao je.

Istaknuo je da, sukladno tome, "Srbija neće dozvoliti progon niti ubijanje svog naroda". 

"Neće biti ponavljanja 2004. godine, niti bilo kakvih sličnih akcija. Mi smo tu da budemo s njima ne samo kada je lako, već i kada je teško i bit ćemo uz svoj narod u potpunosti. Nema predaje, ponavljam, nema predaje", poručio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close