Predsjednik Srbije

Vučić o muralima: Imate u članici EU mnogo murala Praljka, a Mladićev je uništen

'' Da je policija štitila mural, mural ne bi bio uništen''.
Vijesti / Svijet | 10. 11. 2021. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je policija štitila mural, nitko ga ne bi uništio. Policija je tamo štitila red i mir, građane, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

''Policija je štitila javni red i mir i ponašala se odgovorno. Da policija nije bila prisutna, da spriječi da tuku građane, napali bi ste nas'', rekao je predsjednik Srbije i istaknuo da je posao države da štiti integritet svakog građanina u Srbiji.

''Da je došlo do nereda, tko bi tu izvukao deblji kraj, ne moram vam objašnjavati'', naveo je Vučić i dodao: ''Koliko sam saznao taj mural je uništen. Da je policija štitila mural, mural ne bi bio uništen. Policija je štitila građane od međusobnog sukoba. Policija je štitila javni red i mir i ponašala se profesionalno. Nismo štitili nijedan mural, ni grafit. Ja razumijem da sam kriv svima za sve. Ostavite van tih besmislenih igara'', rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je privedeno šest osoba.

''I to veći broj pripadnika navijačkih grupa. Zbog posjedovanja tupih predmeta, sve osobe su puštena odmah, nitko nije ni zadržan, a kamoli pritvoren'' rekao je.

Napomenuo je da je obavljen čak i intervju s Naserom Orićem, dok se u Srbiji pravi problem zbog murala Ratka Mladića.

''Imate u članici EU mnogo murala Praljka, a Mladićev je uništen'', kazao je on i pitao po kojem principu stoje murali Praljka, osuđenog u Haškom tribunalu za ratne zločine.

Podsjetimo, mural s likom Ratka Mladića, osuđenog ratnog zločinca, oslikan je ljetos na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u Beogradu.

Mladići u crnom čiste mural Ratka Mladića

Inače, nakon što je mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću danas uništen tako što je na njega bačena bijela boja, nepoznati mladići u crnom u beogradskoj Njegoševoj ulici pokušavaju skinuti prolivenu boju s murala ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Grupa od desetak mladića u crnom došla je oko 13:40 sati na mjesto gdje je prekrečen mural posvećen Mladiću, kako bi ga očistili, piše portal Nova.rs.

Pojedini građani zvali su policiju da reagira zbog dolaska nepoznatih mladića, međutim, zasad nema reakcije.

Jedna Beograđanka, koja je prijavila skup, rekla je da je zvala policijsku stanicu, ali da oni, kako to ona tvrdi, neće doći.

Inače, neki od prisutnih mladića su napadali novinare i ne dozvoljavaju im da ih snime. Naime, jedan od mladića prijetio je novinaru da će mu oduzeti telefon.

Kopirati
Drag cursor here to close