Nakon prosvjeda

Šest osoba privedeno: MUP Srbije tvrdi da štiti javni red, a ne mural Mladića

''U konzultaciji s dežurnim tužiteljem i sudijom za prekršaje, protiv svih privedenih osoba bit će podnesene prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru, a protiv D.К. i prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji''
Vijesti / Flash | 10. 11. 2021. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Beogradu privela je u utorak, kako je priopćio MUP, ukupno šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira u zoni nedozvoljenog javnog okupljanja, a povodom uklanjanja murala Ratka Mladića, osuđenog za ratne zločine.

Privedeni su J.A, A.Ć. i još jedna osoba, koje su dale podršku Inicijativi mladih za ljudska prava, kao i navijači Partizana D.К, L.M. kod kojih su pretresom pronađeni nož i dva biber spreja, i Đ.P, navodi se u priopćenju, prenosi N1.

''U konzultaciji s dežurnim tužiteljem i sudijom za prekršaje, protiv svih privedenih osoba bit će podnesene prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru, a protiv D.К. i prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji'', dodaje se.

''Policija neće dozvoliti da se ugroze sigurnost građana i imovine'', ističe se u priopćenju, dodajući da ne štite mural, već javni red.

Aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović privedene su u utorak 9. studenog zato što su mural Mladića gađale jajima, a nakon što su puštene iz policije građani su se okupili na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića, gdje se nalazi mural.

Na toj lokaciji postavljen je kordon policije koji je sprječavao prilazak muralu Mladića. U tijeku večeri postavljena su dva kordona, koja su razdvajala desničarsku grupu od grupe aktivista i političara.

Kopirati
Drag cursor here to close