Potvrđeno

Vođa međunarodnog narko kartela: U Istanbulu uhićen hrvatski državljanin Nenad Petrak

Istaknuo je da je Petrak vođa međunarodnog narko kartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Europu i distribuira je u Europi.
Vijesti / Svijet | 18. 11. 2023. u 12:31 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Turkiye Ali Yerlikaya priopćio je da je u Istanbulu uhvaćen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela.

Ministar Yerlikaya je na nalogu na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhićen u istanbulskoj četvrti Uskudar.

Istaknuo je da je Petrak vođa međunarodnog narko kartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Europu i distribuira je u Europi.

"Hrvatske pravosudne vlasti tražile su Petraka za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola zbog kaznenog djela 'ubojstvo s predumišljajem'", rekao je Yerlikaya.

Dodao je da je Petrak, prema podacima Hrvatske agencije za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), neko ko povezuje mnoge ljude sa svojom kriminalnom organizacijom u devet zemalja.

"Utvrđeno je da se Nenad Petrak, kojeg je pratio naš Odjel za borbu protiv narkotika u Istanbulu, Ured za obavještajne poslove i Granični ured pod koordinacijom Generalnog direktorata za sigurnost, nalazi u Uskudaru. Operacija KARTEL-2 je odmah pokrenuta uz podršku Uprave za specijalne operacije Istanbula kako bi bio uhićen međunarodni krijumčar drogom. Čestitam našim policajcima koji su organizirali akciju", kazao je Yerlikaya.

Kopirati
Drag cursor here to close