HIMARS

VIDEO | Ukrajinci napali ruski kamp za obuku: Deseci su mrtvi

Vijesti / Svijet | 26. 01. 2024. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvenim mrežama kruži snimka koja navodno prikazuje trenutak kada su ukrajinske snage napale grupu operatera dronova na poligonu ruske vojske u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjecku. Napad je navodno izveden topničkim raketnim sustavom HIMARS-om američke proizvodnje.

Snimka, koju su proširili ruski Telegram kanali, objavljena je nakon što je ruski vojni bloger Vladimir Romanov izvijestio o napadu. Tvrdi da su u napadu poginula 24 operatera drona u blizini grada Ilovajska.

"Pojavila se snimka koja očito prikazuje napad HIMARS-a na ruski centar za obuku operatera dronova u Ilovajsku, Donjecka oblast", objavio je korisnik X-a Dmitri iz War Translateda. SAD je do sada Ukrajini donirao 39 HIMARS-a. Prema ruskim izvorima, na ovom mjestu se održavao niz ispita. Mjesto održavanja ispita je podijeljeno na Telegramu. Ljudi su se okupili, a mogu se vidjeti i vozila", dodao je. "Ovaj udar rezultirao je s najmanje nekoliko desetaka mrtvih ruskih operatera dronova".

Snimka iz zraka u trajanju od 52 sekunde prikazuje trenutke prije udara i oblak crnog dima i vatre koji se dižu u nebo. Rusija se zasad nije oglasila o napadu.

Romanov, prokremaljski bloger, rekao je da su mu neki operateri dronova rekli da je moguće da je pogođena baza "jer je šef njihove skupine Sudoplatov nemarno dao koordinate svojih položaja strancima preko Telegrama". "HIMARS je stigao. Ima mrtvih", navodno su rekli operateri drona.

Telegram kanal VChK-OGPU, koji tvrdi da ima povlaštene informacije od ruskih snaga sigurnosti, objavio je da su 24 ruska vojnika ubijena, a četiri ranjena u napadu. Ruski Telegram kanal Astra objavio je da je vojni poligon pogođen "vjerojatno iz raketnog sustava HIMARS".

Kopirati
Drag cursor here to close