Loš tretman

VIDEO | Srpski dobrovoljac u ruskoj vojsci: Bez oružja smo, tretiraju nas kao narkomane

Bloger i bivši dobrovoljac u ruskoj vojsci, Dejan Berić, rekao je kako se ''ruski Srbi koji su došli da se bore ismijavaju''.
Vijesti / Svijet | 10. 01. 2024. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi smo dobrovoljci, došli smo iz Srbije i ostalih zemalja da se borimo za Rusiju, Rusku Federaciju, ruski narod. Ovdje smo dočekani kao da smo narkomani i alkoholičari'', požalio srpski dobrovoljac u ruskoj vojci u video kojeg je na platformi X objavila televizija Al Jazeera.

Dodao je i kako su im dali ''po automat'' te da je netko dobio ''nula okvira'' (streljiva).

Kad su tražili oružje, naveo je kako im je rečeno da će to dobiti u borbi te da će to sami zarobiti.

Bloger i bivši dobrovoljac u ruskoj vojsci, Dejan Berić, rekao je kako se ''ruski Srbi koji su došli da se bore ismijavaju''.

''U 119. puku 106. Tulske divizije oni se ponašaju kao ukrajinska armija, kao ukrajinski oficiri za regrutaciju, ne ponašaju se kao Rusi'', rekao je.

Dodao je kako je organiziran prijem Srba nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin dozvolio dobrovoljcima da se bore, te da je u jednom gradu kraj Moskve organizirana baza.

''Tamo Srbi potpisuju ugovor s Ministarstvom obrane. Onda idu u Rjazanj, a odatle u Lugansk'', rekao je i dodao kako se jedinica u kojoj se bore zove PSO Volk.

Dobrovoljac se u obraćanju ruskom ministru obrane ''i ostalim institucijama koje mogu da im pomognu'' žali kako su svu opremu kupili sami svojim novce.

''Ne smeta nam. Mrtvima ne treba novac, a svi želimo da preživimo. I ako budemo umirali, radije bismo umrli časno i dostojanstveno. Ne kao psi. Prema nama se postupa gore nego prema osuđenicima'', rekao je dobrovoljac.

 

Kopirati
Drag cursor here to close