Zračni napadi diljem Ukrajine

Rusija trenutno ispaljuje sve rakete i projektile koje ima na Ukrajinu

Vijesti / Svijet | 08. 01. 2024. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter / Zračna uzbuna

Rusija je izvršila obimni raketni napad diljem Ukrajine ranim jutarnjim satima, gađajući vojne baze, uzletišta i industrijske objekte. Cijela Ukrajina je bila pod uzbunom za zračne napade od 6 sati ujutro, s izvješćima o napadima krstarećim i balističkim projektilima.

Oleksandr Vilkul, gradonačelnik Krivi Rija, izjavio je da neprijatelj napada mirne gradove. Detalji o šteti bit će objavljeni nakon završetka napada. Mete napada i puni obim štete još nisu jasni, dok iz Moskve nije bilo komentara.

Prema Anatoliju Kurtievu, tajniku gradskog vijeća Zaporižja, napad raketa rezultirao je ozlijeđenima, ali nema detalja. Gradonačelnik Harkiva, Ihor Terekhov, potvrdio je ozlijeđivanje najmanje jedne žene te požar u industrijskim postrojenjima uslijed napada.

U Zaporižju su se čule eksplozije, pri čemu je najmanje dvoje ljudi ozlijeđeno, potvrdio je guverner Jurij Malaško. Malaško je izjavio da su rakete pogodile stambena područja.

Ukrajinski vojni dužnosnici iz gradova poput Dnjepropetrovska i Hmelnickog također su potvrdili "masovne raketne napade" Rusije.

S obzirom na skoro dvije godine od početka rata, obje strane su prešle na pojačane zračne napade, pokušavajući postići napredak duž prve linije sukoba. Rusija je izvela neke od svojih najvećih napada na Kijev i Harkiv, drugi po veličini grad u Ukrajini.

Kopirati
Drag cursor here to close