Bombardiranje

Rusija objavila snimke napada borbenih aviona Su-34 na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Rusija je objavila da je pogodila ukrajinske utvrđene položaje u regiji Lyman koristeći borbene avione Su-34.
Vijesti / Svijet | 09. 01. 2024. u 03:19 Bljesak.info
Ruski bombarder Su-34 bacio bombu s visine od devet kilometara

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snimci navodno prikazuju ruski borbeni avion Su-34 koji se priprema za uzlijetanje prije nego što se vidi kako poleti u zrak. Zatim se vidi kako leti na visokoj nadmorskoj visini prije nego što ispusti nevođene zračne bombe FAB-500. Snimci zatim prikazuju eksplozije koje navodno pogađaju ukrajinske vojne položaje na prvoj liniji.

Slike su dobivene iz ruskog Ministarstva obrane u ponedjeljak, 8. siječnja, zajedno s izjavom koja tvrdi: ''Posade višenamjenskih nadzvučnih borbenih bombardera Su-34 Zračno-kosmičkih snaga (VKS) pogodile su utvrđeno područje i neprijateljsko osoblje u smjeru Krasnolimanska.



''Napad je izveden nevođenim zračnim bombama FAB-500 s univerzalnim modulom za planiranje i korekciju (UMPC), što omogućuje precizne udare s sigurne udaljenosti od linije borbenog kontakta.

''Nakon što su dobili potvrdu iz obavještajnih izvora da su ciljevi uništeni, posade su se sigurno vratile na polazni aerodrom. ''Pilot Su-34 citira se rekavši: ''Danas smo izvršili borbenu misiju. Pogodili smo utvrđeno neprijateljsko područje. Svi dodijeljeni zadaci su izvršeni''.

Rusija je napala Ukrajinu 24. veljače 2022., u onome što Kremlj i dalje naziva ''specijalnom vojnom operacijom''.

Kopirati
Drag cursor here to close