Oružani sukob

VIDEO | Partizani upali u Rusiju: "Putinovi vojnici bježe"

Rusko ministarstvo obrane oglasilo se o ovim incidentima, navodeći da su u njima sudjelovale ukrajinske snage.
Vijesti / Svijet | 12. 03. 2024. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje dvije oružane skupine čije je sjedište u Ukrajini, a koje navodno čine Rusi koji se protive Kremlju, upale su u pogranični teritorij Rusije u utorak, a o tome su izvijestili na društvenim mrežama. Objavili su snimke borbi na kojima se čuju eksplozije i pucnjava.

Rusko ministarstvo obrane oglasilo se o ovim incidentima, navodeći da su u njima sudjelovale ukrajinske snage. U posljednjem priopćenju ministarstva navodi se da su snage Kijeva, potpomognute tenkovima i oklopnim borbenim vozilima, pretrpjele značajne gubitke.

No, na službenim Telegram kanalima antikremaljskih milicija, Legije za slobodu Rusije i Ruskog dobrovoljačkog korpusa, koje se bore na strani Kijeva, objavljene su sasvim suprotne informacije.

"Selo Tetkino u regiji Kursk potpuno je pod kontrolom ruskih oslobodilačkih snaga. Putinova vojska bježi iz sela, a iza sebe ostavlja tešku opremu", objavljeno je na kanalu Legije za slobodu Rusije uz video na kojemu se vidi nekoliko vojnika koji bježe.

Slično se navodi i na kanalu Ruskog dobrovoljačkog korpusa. "Putinovi vojnici bježe, sjaje im se pete. Iza njih ostaju naselja, oprema i prije svega građani Ruske Federacije, napušteni".

"Otimat ćemo svoju zemlju od režima centimetar po centimetar", objavila je Legija Sloboda Rusije na Telegramu.

Ruski dužnosnici nisu bili dostupni za komentar o ovim tvrdnjama.

Glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne službe Andrij Jusov rekao je da te skupine izvode operacije na ruskom teritoriju neovisno o Ukrajini. Jusov dodaje i da je u svemu sudjelovala i treća skupina, Ruski dobrovoljački korpus.

"Narod će glasati za koga hoće, a ne za koga mora. Rusi će živjeti slobodno", objavila je Legija.

Osim navodnog upada oružanih skupina na teritorij Rusije, ta je zemlja opet bila i pod udarom dronova, vrlo vjerojatno ukrajinskih.

Tako mediji u ruskom gradu Belgorodu, koji se nalazi 40-ak kilometara od granice s Ukrajinom, javljaju da je dron pogodio zgradu gradskih vlasti, a na društvenim mrežama kruži i fotografija posljedica tog navodnog napada.

Osim toga, tu je i video udara drona u Belgorodu koji, po svemu sudeći, detonirao pri udaru u jednu zgradu.

Inače, Belgorod je vrlo često meta ukrajinskih napada dronovima.

Kopirati
Drag cursor here to close