Izbjegavanje masovnih okupljanja

Američko veleposlanstvo u Rusiji upozorava: Ekstremisti imaju neposredne planove za napad

Veleposlanstvo, koja je u više navrata pozivalo sve američke građane da odmah napuste Rusiju, nije pružilo više detalja o prirodi prijetnje.
Vijesti / Svijet | 08. 03. 2024. u 11:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američko veleposlanstvo u Rusiji upozorilo je američke građane da izbjegavaju velika okupljanja u Moskvi zbog, kako je navelo, izvještaja da ekstremisti imaju neposredne planove za napad.

Veleposlanstvo, koja je u više navrata pozivalo sve američke građane da odmah napuste Rusiju, nije pružilo više detalja o prirodi prijetnje, ali je navelo kako bi ljudi trebali izbjegavati gužvu i biti svjesni svog okruženja.

"Veleposlanstvo prati izvještaje da ekstremisti imaju neposredne planove da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući koncerte, i američkim građanima treba savjetovati da izbjegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati", navodi se u poruci veleposlanstva na njenoj web stranici.

Rat u Ukrajini izazvao je najdublju krizu u odnosima Rusije sa Zapadom od kubanske raketne krize 1962. godine, a ruski predsjednik Putin upozorio je da Zapad riskira da izazove nuklearni rat ako pošalje vojnike da se bore u Ukrajini.

Kremlj tvrdi da odnosi sa Sjedinjenim Državama nikada nisu bili gori i navodi da se Sjedinjene Države bore protiv Rusije podržavajući Ukrajinu novcem, oružjem i obavještajnim podacima, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close