Regija Belgorod

Incident u Rusiji: Ruski partizani zauzeli selo blizu granice s Ukrajinom?

"Radi se na istiskivanju ukrajinskih diverzanata s ruskog teritorija i uništavanju ove diverzantske skupine, na licu mjesta ima dovoljno snaga i sredstava", rekao je Peskov.
Vijesti / Svijet | 22. 05. 2023. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ruskoj regiji Belgorod, koja se nalazi na samoj granici s Ukrajinom, došlo je do oružanog incidenta.

Kako piše Nexta, a prenosi Index.hr, legija koja se naziva Sloboda Rusiji te Ruski dobrovoljački korpus (RVC) provode akciju u regiji Belgorod, javila je ukrajinska obavještajna služba.

Glasnogovornik ukrajinske Državne obavještajne službe Andrej Jusov potvrdio je listu Suspilne da legija Sloboda Rusiji i RVC provode operaciju stvaranja "sigurnosnog pojasa" za zaštitu ukrajinskih civila.

Prema njegovim riječima, operaciju provode isključivo ruski državljani. U međuvremenu, glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da je Putin bio obaviješten o "pokušaju proboja" u regiju Belgorod od strane "ukrajinskih diverzanata".

"Radi se na istiskivanju ukrajinskih diverzanata s ruskog teritorija i uništavanju ove diverzantske skupine, na licu mjesta ima dovoljno snaga i sredstava", rekao je Peskov. Ranije su Sloboda Rusiji i RVC rekli da su njihove jedinice "potpuno oslobodile" Kozinku u Belgorodskoj oblasti.

Viši pomoćnik ukrajinskog predsjednika kaže da Kijev "nema nikakve veze" s događajima u ruskoj regiji Belgorod.

"Ukrajina sa zanimanjem promatra događaje u Belgorodskoj regiji u Rusiji i proučava situaciju, ali nema nikakve veze s tim", kaže Mihajlo Podoljak.

Kopirati
Drag cursor here to close