U zatvorskoj bolnici

Umro ubojica odvjetničke vježbenice Ivane Hodak

Šlogar je preminuo prirodnom smrću, potvrđeno je Hini iz neslužbenih izvora u Ministarstvu pravosuđa i uprave.
Vijesti / Svijet | 21. 07. 2023. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zatvorskoj bolnici u Zagrebu, u petak oko 6 sati ujutro, umro je Mladen Šlogar (75), pravomoćno osuđeni ubojica Ivane Hodak, kćeri nekadašnje potpredsjednice Vlade i odvjetnika Zvonimira Hodaka.

Šlogar je preminuo prirodnom smrću, potvrđeno je Hini iz neslužbenih izvora u Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Osuđen na 30 godina

Beskućnik Mladen Šlogar, koji je priznao da je u listopadu 2008. ubio mladu odvjetničku vježbenicu Ivanu Hodak, na zagrebačkom Županijskom sudu u ožujku 2010. nepravomoćno je osuđen na 30 godina zatvora.

Vrhovni sud potvrdio je nepravomoćnu presudu u listopadu 2011.

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Ivana Turudića osudilo je Šlogara za ‘teško ubojstvo iz bezobzirne osvete’, kako je jedan od najintrigantnijih zločina posljednjih godina u optužnici opisalo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

U završnim riječima tužiteljica Dunja Pavliček zatražila je najstrožu zakonsku kaznu, dok je Šlogarov odvjetnik Antonio Zujić kazao da unatoč priznanju zločin nije dokazan.

Prije izricanja presude Šlogar, koji se tijekom cijelog šestomjesečnog suđenja branio šutnjom, odbijao je poziv suca Turudića da iznese svoj završni govor.

Ubojstvo iz 2008.

Ivana Hodak ubijena je hicima iz pištolja 6. listopada 2008. u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebačke policije, u kojoj je živjela s roditeljima. Nakon tog zločina smijenjeni su ministri unutarnjih poslova i pravosuđa te ravnatelj policije.

Unatoč brojnim rupama u iskazu Šlogar je na sudu i pred policijom priznao zločin tvrdeći da je ubojstvo počinio iz osvete Ivaninom ocu, zagrebačkom odvjetniku Zvonimiru Hodaku jer mu navodno 14 godina prije ubojstva nije pomogao naći posao.

Svjedočeći na suđenju Hodak je kazao da je Šlogarov motiv koji je naveo kao razlog ubojstva “lažan iskonstruiran i neistinit” te da je atentat u uzročnoj vezi s obranom njegovog tadašnjeg klijenta i nekadašnjeg generala Vladimira Zagorca.

Kopirati
Drag cursor here to close