Riječ je o uglednom arhitektu s Manhattana

Nakon 13 godina uhićen serijski ubojica s njujorške plaže

Policija ga je nadzirala dulje od godinu dana, uzorak DNK pokupili su s komada pizze koji je tek zagrizao
Vijesti / Crna Kronika | 15. 07. 2023. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U New Yorku je uhićen 59-godišnji arhitekt s Manhattana Rex Heuermann zbog niza ubojstava počinjenih prije trinaest godina na plaži Gilgo Beach. Policija kaže da ima dokaze da ih je upravo Heuermann počinio.

Serijski ubojica Heuermann optužen je za tri ubojstva, a glavni je osumnjičenik i za ubojstvo četvrte žrtve, piše The New York Times.

Tijela su pronađena 2010. godine

Slučaj je započeo izvlačenjem četiriju ljudskih tijela na pustom dijelu Ocean Parkwayja blizu Gilgo Beacha 2010. godine. Na tom području pronađeni su ostaci ukupno devet žena, jednog muškarca i malog djeteta.

Katherine Ramsland, stručnjakinja za forenzičku psihologiju rekla je da bi ubojstava moglo biti i više od ovih za koja je Heuermann trenutno osumnjičen. “Čini se da su druga ubojstva izvršena na drugi način, pa je moguće da postoji još jedan serijski ubojica iako nije neuobičajeno da serijski ubojice ne ubijaju uvijek po istom obrascu.”

Susjedi su ga voljeli izbjegavati

Danas je pretražen i Heuermannov dom u kojem je živio s drugom suprugom, Islanđankom i dvoje djece. Mještani kažu da je Heuermann arhitekt, ali da njegova vlastita kuća na Long Islandu, udaljena 25 minuta vožnje od Gilgo Beacha, izgleda kao smeće i čini se da u njoj živi od djetinjstva.

Nije bio ugodan tip pa su susjedi znali prijeći ulicu samo da ga ne susretnu, ljutio se na njih dok je po dvorištu niske, oronule kuće vitlao sjekirom. Susjedi su djecu upozoravali da kuću zaobilaze za Noć vještica, a jednom prilikom je zbog krađe voća izbačen iz trgovine, navodi Times.

Imao ured na Petoj aveniji

U svom uredu na Petoj aveniji, u blizini Empire State Buildinga, Rex Heuermann je radio kao iskusni arhitektonski konzultatnt, stručnjak za snalaženje u zamršenim građevinskim propisima New Yorka. Neke je klijente znao impresionirati dok je druge izluđivao.

Među klijentima bili su i American Airlines, Target, Nike te katoličke dobrotvorne organizacije. Zastupao je klijente pred povjerenstvom za očuvanje spomenika i dobio priznanja za stotine uspješnih prijava gradskim agencijama.

Pratili su ga mjesecima

Prateći razne tragove, istražitelji ubojstava primijetili su uznemirujuće Heuermannove pretrage na Googleu na temu “gole robinje” i “uplakana tinejdžerska pornografija”, a čak je pretraživao “kako policajci ne mogu ući u trag pozivima serijskog ubojice”. Koristio je i lažne osobne osobne iskaznice i telefone.

Policija je pratila i njegov ured odakle su u siječnju uzeli i do pola pojedeni komad pizze da dođu do njegova DNK. Heuermann je bio iznimno oprezan u prikrivanju tragova pa je policajcima trebalo skoro 14 godina da ga uhite.

Policija pronašla hrpu dokaza

Među dokazima koje navodi policija je DNK njegove supruge pronađen na tijelima triju žrtava, jedna njegova dlaka pronađena na tijelu jedne od žrtava, poziv upućen sestrama jedne od žrtava praćen je do njegova ureda.

Njegov lažni profil na Tinderu povezan je s telefonskim brojem koji je on koristio, kamionet Chevrolet odgovara sumnjivom vozilu viđenom na mjestu događaja, fizičkim opisom odgovara čovjeku koji je viđen s jednom žrtvom. Često je pretraživao Google tražeći novosti o slučaju. Heuermann je nadziran više od godine dana. Ali zbog straha da bi mogao ponovno napasti, policija je odlučila da ga treba maknuti s ulice.

FBI izradio zastrašujući profil ubojice

Zastrašujuće sličnosti mogu se povući između Heuermanna, oženjenog oca dvoje djece i nepoznatog ubojice iz Gilgo Beacha opisanog u FBI-evom profilu 2011. godine. Profil opisuje sadističkog, ali šarmantnog prosječnog Amerikanca koji se neprimjetno može uklopiti u okolinu.

Profileri su rekli za The New York Times da je osumnjičenik vjerojatno financijski stabilan i pametan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close