Sukob

Amerika: Ruski zapovjednici dobili naredbe za napad!

Američke obavještajne službe imaju informacije koje potvrđuju da su ruskim zapovjednicima izdane naredbe za napad na Ukrajinu, javlja CNN.
Vijesti / Svijet | 21. 02. 2022. u 08:15 Bljesak.info
Russian troops on Ukraine border !!! 20 Feb !!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američke obavještajne službe imaju informacije koje potvrđuju da su ruskim zapovjednicima izdane naredbe za napad na Ukrajinu, javlja CNN.

Drugi znakovi pripreme za napad poput široko rasprostranjenih cyber napada još nisu primijećeni, kažu izvori.

Ipak, naredbe mogu biti i povučene, a može se raditi i lažnoj dojavi s ciljem zbunjivanja SAD-a i saveznika.

Ova vijest dolazi nakon što je Biden u petak objavio kako vjeruje da je ''Rusija odlučila zasigurno napasti Ukrajinu''.

Nakon što je Macron danas razgovarao telefonom Vladimirom Putinom, uskoro bi trebali započeti i razgovori s Joe Bidenom.

Na sastanku s Putinom zaključeno je kako trebaju biti ''dodatno uloženi napori u smirivanje krize u Ukrajini'', a Kremlj je kasnije objavio kako je Putin okrivio ''ukrajinske provokacije'' za učestalije napade na istoku zemlje.

Novi obavještajni podaci jačaju američke strahove da se Rusija priprema za akciju u Ukrajini 

Ukrajinski pobunjenici tvrde da su u noćašnjem granatiranju stradali civili

Pobunjenici na istoku Ukrajine koje podržava Rusija izvijestili su u ponedjeljak da su dva civila ubijena u granatiranju od strane ukrajinskih vladinih snaga, izvijestila je ruska novinska agencija RIA.

RIA je citirala predstavnike samoproglašene Luganske narodne republike koji su rekli da se granatiranje dogodilo kasno u nedjelju.

Kijev i pobunjenici, koji su u ratu posljednjih osam godina, optužuju jedni druge za sve češće kršenje primirja tijekom posljednjih nekoliko dana i korištenje teškog naoružanja poput minobacača i topništva, prenosi Hina.

Rusija, koja je rapospredila više od 100.000 vojnika u blizini ukrajinske granice, kaže da je zabrinuta zbog povećanja neprijateljstava.

Kopirati
Drag cursor here to close