Teritorija zauzeta 2014.

Ukrajinci vraćaju Donjeck

Pripadnici ukrajinskih snaga napredovali su istočno od sela Krasnohorivka u blizini grada Donjecka u istočnoj Ukrajini, navodi se u izvješću objavljenom na Twitteru.
Vijesti / Svijet | 27. 06. 2023. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinska protuofenziva koja traje nekoliko tjedana napredovala je na teritoriju koji su okupirale ruske snage od 2014., navodi se u dnevnom izvješću britanske obavještajne službe o ratu u Ukrajini objavljenom u utorak.

Pripadnici ukrajinskih snaga napredovali su istočno od sela Krasnohorivka u blizini grada Donjecka u istočnoj Ukrajini, navodi se u izvješću objavljenom na Twitteru.

"Nedavni višestruki istovremeni ukrajinski napadi" diljem Donbasa "vjerojatno su prenapregli" snage međunarodno nepriznate Narodne Republike Donjeck i čečenskih jedinica koje tamo djeluju, navodi se u izvješću koje se poziva na obavještajne podatke, prenosi Hina.

Britansko Ministarstvo obrane svakodnevno objavljuje informacije o tijeku rata od njegovog početka prije više od 16 mjeseci.

Moskva optužuje London za ciljanu kampanju dezinformiranja.

Donjecka Narodna Republika (rus. Донецкая Народная Республика) ili Narodna Republika Donjeck je samoproglašena i nepriznata paradržava na području Donjecke oblasti u Ukrajini.

Republiku su 7. travnja 2014. proglasili aktivisti koji su zauzeli zgradu regionalne uprave u Donjecku, a nakon što su u Kijevu vlast preuzele prozapadne stranke UDAR, Svoboda i Batkivščina i otcjepljenja Krima od Ukrajine.

U svibnju 2014. pristupa Konfederaciji Novorusiji.

Kopirati
Drag cursor here to close